O NJEMU JE PJEVAO

Oglasio se Balaševićev drug iz vojske, pa otkrio šta mu je poslao u posljednjoj poruci

Njihovo prijateljstvo trajalo je četiri decenije

A. Zukić

Pjevao o njemu

Foto: Arhiv


Kantautor Đorđe Balašević u pjesmi "Jesen stiže Dunjo moja", otpjevao je stihove i kojima je spomenuo druga iz vojske, a to je Milan Naperotić koji se danas rado sjeća vojničkih dana provedenih u zagrebačkoj kasarni "Maršal Tito" zajedno sa Balaševićem. 

On se sjeća prije svega prijateljstva dužeg od četiri decenije, u kojem je bilo mnogo lijepih dana, druženja sa nevjerovatno talentovanim umjetnikom, Balaševićevog dolaska u Istru gdje je na kraju kupio i kuću, "za stare dane". Nažalost, nije ih dočekao.

  • Prijateljstvo je trajalo četiri decenije

    Prijateljstvo je trajalo četiri decenije

    Foto: Arhiv


- Volio bih ovdje da živim mjesecima - govorio je Đorđe Balašević svom dugogodišnjem prijatelju Milanu Naperotiću, poslovnom čovjeku iz Istre sa kojim ga je godinama vezalo neraskidivo prijateljstvo.

- Govorio mi je: "Pomogao si mi u voNjsci, a neću ti moći ničim uzvratiti" - priča Milan.

  • Povezalo ih kumstvo

    Povezalo ih kumstvo

    Foto: Arhiv


- Odmahnuo sam rukom, jer čime bi trebalo da mi uzvrati, a Đorđe je rekao: "Da li bi mi dozvolio da ti budem kum?"

I tako je dvojicu prijatelja povezalo i kumstvo, a Milan u šali kaže da ga je Đole "zaprosio". Druženja po Istri su se nastavila godinama kasnije i bili su to, prisjeća se Naperotić, divni, nezaboravni trenutci. Kada bi Balašević dolazio u Istru uvijek su bili zajedno, ispričao je Milan za srbijanske medije.

Više o temi Đorđe Balašević

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na