DUEL TV LICA

Voditeljski par Nove BH Amina Hodžić i Aleksandar Hršum otkrivaju: Ko bolje kuha i pjeva, a šta ih nervira

Aleksandar ima iskustva koliko ja godina, mnogo toga sam naučila od njega, učim i danas, kaže Hodžić, a Hršum ističe da je upoznao divnu osobu, damu, borca i velikog profesionalca u poslu

Piše: N. Ajnadžić

27.2.2021

Hodžić i Hršum: Mi smo tim i tu nema “zadnje”. Nova BH

Aleksandar Hršum jedno je od najprepoznatljivijih TV lica u Bosni i Hercegovini, a s kolegicom Aminom Hodžić, čini idealan voditeljski par.

Aleksandrovo iskustvo i ozbiljnost upotpunjuje lijepa Amina sa svojim osmijehom koja, iako mlađa, parira mu u skoro svemu.

Zaduženi su za informativni program televizije Nova BH te svakodnevno ulaze u domove gledalaca i iznose neke od najvažnijih vijesti iz naše države, svijeta i regiona.

U TV duelu Hodžić i Hršum odgovarali su na zanimljiva pitanja koja se tiču njihove saradnje, ali i onih prijateljskih odnosa. Jer, iako su kolege, u poslu kojim se bave vrlo je važno imati i potpuno povjerenje u svog studijskog partnera.

Hodžić i Hršum: Prijatelji i van studija. Nova BH

Pitanja za Aminu Hodžić i Aleksandra Hršuma

1. Šta Vam smeta ili Vas nervira kod Amine/Aleksandra?

2 . Čija je zadnja u pripremi Dnevnika?

3. Poslije toliko vremena, desi li Vam se da imate još tremu? Vaš način da se nosite sa stresom?

4. Ko bolje pjeva, a ko bolje kuha?

5. Ko bolje čuva tajne?

6. Anegdota sa snimanja?

7. Kako biste opisali Aminu/Aleksandra?

8. Neispunjena želja na profesionalnom planu?

Hodžić: Moje vrijeme tek dolazi. Nova BH

Amina Hodžić

1. Kada je riječ o Aleksandru Hršumu, niste mogli postaviti teže pitanje. Jer kada je neko drag, ne samo da tolerišete nečije mane, nego postaju i simpatične. Mogu izdvojiti da me umije iznervirati kada kaže da mu je još malo ostalo do penzije, ne prijaju mi takve konstatacije, jer bi to značilo da nećemo još dugo zajedno raditi. U suštini, Aleksandar i ja smo pravi prijatelji i veliko je zadovoljstvo biti njegova poslovna partnerica. Aleksandar je definitivno kao prijatelj upotpunio moju sreću.

2. Zadnja je urednička. Kad smo nas dvoje u pitanju, Aleksandar je džentlmen i tu privilegiju ustupa meni. Barem ja tako doživljavam da mi se mnogo prilagođava i da me štiti u poslu. Zapravo, on ima iskustva koliko ja godina, možda i više. Mnogo toga sam naučila od njega, učim i danas.

3. Bude dana kada stres kulminira. Dnevnik je forma koja podrazumijeva najaktuelnije, pravovremene, jasne i tačne informacije koje trebaju biti ispravno plasirane. Ali mnogo se lakše nositi sa stresom kada imate partnera i dobre kolege na koje se možete osloniti. Povjerenje je ključno.

4. Mislim da Aleksandar bolje kuha, ipak je dosta iskustva iza njega. Ali oboje smo izvrsni degustatori. Moje vrijeme tek dolazi. Izvrsni smo u duetu, posebno kad atmosfera to dozvoljava.

5. Možda ipak Aleksandar. Tačno zna šta u kom trenutku može i treba da kaže, kome i u kojoj mjeri. Ja sam mlađa, još uvijek često naivna, pa se može desiti da otkrijem ili kažem nešto što ne bih trebala.

6. Čini mi se da ih imamo svaki dan. Izdvojila bih famozni prompter i Sašin problem s vidom, zbog čega nosi dioptrijske naočale. Dešava se da na prompteru piše jedno, a da Saša neku riječ pročita drugačije jer ne vidi dobro. U tim trenucima mogu prasnuti od smijeha i jedva se suzdržim.

7. Jedan od najboljih ljudi koje sam u životu upoznala. Profesionalac, dobar čovjek, džentlmen, beskrajno duhovit, izuzetan prijatelj. Čovjek od kojeg učim svaki dan. Zahvalna sam na takvim ljudima u svom životu.

8. Ima ih mnogo. Dosta sam ambiciozna. Sve moje želje su humane i tiču se pomaganja ljudima koji su u potrebi. Između ostalog, to je glavna svrha naše profesije. Kad je riječ o trenutnom stanju, vrlo sam profesionalno zadovoljna i posvećena drugim segmentima svog života. Do prije godinu dana, poslije porodice, posao i obrazovanje bili su glavni faktori u mom životu. I to je OK, ali onda sam shvatila da je život jedan, i da vrijeme treba pravilno rasporediti, i posvetiti se i drugim sferama života.


Hršum: Sve manje ima tih neostvarenih želja na bilo kojem polju. Nova BH

Aleksandar Hršum

1. Apsolutno ništa. Kliknuli smo na prvu. Izgradili smo jedan prijateljski odnos u protekle dvije godine, jer sam upoznao divnu osobu, damu, borca i velikog profesionalca u našem poslu. Jednostavno, funkcionišemo kao jedno, što privatno, što profesionalno. Često i putujemo zajedno, a to vam je tek posebna priča. Upravo te naše male putešestvije su nas dodatno približile i dale potvrdu da smo istinski prijatelji jedno drugom.

2. Mi smo tim i tu nema “zadnje”. Svako daje svoj maksimum u pripremi i realizaciji Dnevnika. Ovakav tim profesionalaca želim svakom ko se bavi TV novinarstvom. Svi smo tako dobro uigran tim, od urednika, naših reportera, do tehničke ekipe. Priprema Dnevnika je takav izazov za sve nas i kruna našeg posla.

3. Sada je to, nakon trideset godina rada pred kamerama, odgovornost prema poslu. Desi se loš dan, loše raspoloženje, ali zato je tu tim Nove BH i odmah je svijet ljepši i Dnevnik prođe bez greške. Stres je svakodnevan, ali tu je i trening, šetnja, druženje s Aminom mimo kamera.

4. Amina bolje pjeva, a ja sam, bar mi se tako čini, bolji u kuhinji. Kada se dese takve situacije, to je trenutak za uživanje.

5. Toliko imam povjerenje u Aminu, jer zna da bude čovjek među ljudima. Naše tajne su samo naše. Zahvalan sam na njenoj dobroti.

6. Ima ih… Amina mi često popravi kravatu, a ja njoj frizuru pred “Dobro veče, ovo je Dnevnik Newsmax Adria”. Sam ulazak u studio je završni čin našeg posla, ali i najodgovorniji, no prije toga, zajedno s Aminom, ali i ostatkom ekipe tokom dana razgovaramo i obično tu bude najviše smijeha, zanimljivih priča, ideja, ali i anegdota.

7. Moja Amina. Amina je, prije svega, dobra duša, iskren prijatelj, dama i veliki profesionalac u svome poslu. Meni je važna energija koju osoba nosi, a baš tu pozitivnu energiju Amina ima.

8. Kako se već lagano približavam pedesetoj godini života, sve manje ima tih neostvarenih želja na bilo kojem polju. U ovim godinama tišina mi je najbolji prijatelj, jer baš u tom miru pronalazim odgovore koje nisam u stanju pronaći kada sam među ljudima. Porodica mi je broj jedan, a veoma me ispunjava boravak u prirodi i putovanja. Tako da, nakon trideset godina profesionalnog rada, sve je manje tih želja. Vrijeme je da se pokažu mlađe kolege i želim im svaku sreću u šarenom svijetu televizije.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.