HOLIVUD

Pogledajte napad na šetača pasa Lejdi Gage, FBI šokiran ponašanjem pjevačice

Može se čuti kako jedan od napadača repetira pištolj dok se obojica približavaju Fišeru

Lejdi Gaga ponudila novčanu nagradu. Instagram

A. Č. / Daily Mail

26.2.2021

Sigurnosna kamera postavljena na kući pored doma šetača pasa američke pjevačice i glumice Lejdi Gage (Lady Gaga, 34) Rajana Fišera (Ryan Fischer, 30) zabilježila je trenutak kada su ga naoružani napadači u srijedu oko 22 sata upucali u prsa i otuđili Gagine francuske buldoge Kojija i Gustava, piše Daily Mail.

Napadači su Fišera zaskočili nedaleko od njegovog doma u Avenije Sierra Bonita u gradu Zapadni Holivud dok je šetao Gagine buldoge Kojija, Miss Asiju i Gustava.

Na videu se može vidjeti kako se bijeli automobil zaustavlja pored Fišera, a potom su dvije osobe izašle.

Na videu se može vidjeti kako se bijeli automobil zaustavlja pored Fišera. Printscreen

Može se čuti kako jedan od napadača repetira pištolj dok se obojica približavaju Fišeru. Isti mu potom kaže da mu "preda" nešto. Jedan od osumnjičenih potom nasrne na Fišera i sruši ga na pod. Nakon toga dođe do naguravanja između Fišera i napadača koje traje otprilike 15 sekundi. 

Pritom se može čuti kako Fišer vrišti "ne, ne" te doziva upomoć dok pokušava zaštititi pse. 

- Koji, ne! - urlikne Fišer dok mu napadač pokušava oduzeti psa, odvlačeći ga pritom od pasa prema trotoaru. Naoružani napadač nakon toga puca u Fišera, koji jaukne od boli.

Fišer bio pri svijesti kada je policija došla. Printscreen

Napadači nakon toga uzimaju pse ulaze u automobil te napuštaju mjesto zločina. Na videu se može čuti kako jedan od buldoga jauče i reži dok ga napadač drži.

Kasnije se vidi kako Miss Asia dotrčava do Fišera koji se na podu previja od bolova.

Upucali su me. O moj Bože, upucali su me! Molim vas, pomozite mi - čuje se na videu. 

Naposljetku jedan stanara obližnjih kuća dođe do Fischera i pozove policiju. "Krvarim iz srca, iz pluća, krvarim iz prsa", kaže Fischer osobi. "Ukrali su dva psa, francuska buldoga. To si psi Lady Gage!"

Policija je kasnije rekla da je Fišer bio pri svijesti kada su došli na intervenciju te da je bio komunikativan. Očekuje se da će preživjeti nastrjeljivanje.

Policija je jednog od napadača identificirala kao bijelog muškarca odjevenog u crnu majicu i s crnom kapom na glavi. Spol drugog napadača nije poznat, a policija kaže da je bio odjeven u crno.

TMZ je prethodno napisao da je napad na Fischera i otmica njezinih pasa duboko potresla Gagu, koja je odmah ponudila 500.000 američkih dolara da joj se psi vrate, a rekla je i da pritom "neće postavljati nikakva pitanja". Gagin otac rekao je za New York Post da je cijela porodica potresena. 

- To je kao da su vam oteli djecu. Cijela se obitelj moli da im nisu naudili. Upucati nekoga kako biste ukrali pse je krivo - dodao je i potvrdio da je s kćerkom više puta pričao o incidentu te da joj je rekao da bude snažna.

Bivši agent Saveznog istražnog ureda (FBI) Frank Montoja (Montoya) osudio je Gaginu odluku u izjavi za Daily Mail.

- Nuđenjem nagrade ugrozila je istragu slučaja, a potaknula druge kriminalce da počnu krasti pse poznatih osoba koje će im potom za njihov povratak plaćati velike svote novca - rekao je Montoja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.