DODJELA NAGRADE

Džordž Kluni pohvalio kolegicu: Najbolja glumica generacije

Blanšet, koja je u karijeri osvojila dva Oscara i tri Zlatna globusa

A. F.

Džordž Kluni

Foto: Agencije


Džordž Kluni (George Clooney) dao je ogroman kompliment australskoj zvijezdi glumici Kejt Blanšet (Cate Blanchett) rekavši kako bi lako mogla biti najbolja glumica svoje generacije.

Glumac koji se nedavno otvorio o svom porodičnom  životu bio je pun hvale tokom virtualne dodjele nagrada G'Day USA AAA Arts Gala.

Blanšet, koja je u karijeri osvojila dva Oscara i tri Zlatna globusa, dobila je nagradu za životno djelo tokom ceremonije, a uručio ju je Džordž Kluni . On je bio pun hvale za kolegicu s kojom je radio na nekoliko filmova.

  • Kejt Blanšet

    Kejt Blanšet

    Foto: Agencije


- Zamoljen sam da kažem nekoliko riječi o Kejt  koja osvaja nagradu za životno djelo. Moram reći kakva je čast govoriti o nekome njenog kalibra. Radio sam s njom kao rediteljicom i kao glumicom i kad kažem kalibar, ne govorim samo o njezinim očiglednim talentima kao glumice. Mogla bi biti najbolja glumica svoje generacije. Savršena je profesionalka. Na setu čitavo vrijeme rješava probleme. I više od toga, kako rješava probleme u ostatku svijeta. Ona pokušava donijeti pravdu i nadu ljudima koji ih nemaju - rekao je.

Kad je primala nagradu, Blašet je zahvalila kolegama, ali i istaknula kako njezina karijera ne bi bila nigdje bez suradnje SAD-a i Australije.

Više o temi George Clooney

OTVORENO O PROBLEMIMA
Zvijezda filma "Pedeset nijansi sive" boluje od depresije
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na