NA METI KRITIKA

Elvisova udovica bila je jedan od najljepših na svijetu, a onda je postala žrtva estetske hirurgije

Prisila i Elvis razveli su se 1973. godine, a Elvis je umro 1977. godine

Prisila i Elvis: Vjenčali se 1966. godine. Agencije

L. K. P.

7.3.2021

Na listi žena koje su potpuno izmjenile svoj lik, i to ne u pozitivnom kontekstu, među prvim mjestima nalazi se Prisila Prisli (Priscilla Presley) udovica legendarnog Elvisa Prislija.

Za vrijeme braka, ali i kasnije, važila je za jednu od najljepših žena poznatih javnosti. Međutim, Prisila je pala na čari estetske hirurgije toliko da je skoro više niko ni ne prepoznaje na ulici.

Elvis i Prisila upoznali su se 1959. godine u Njemačkoj, na jednoj zabavi. U tom trenutku imala je 14 godina, ali uprkos tome, Elvis je krenuo da joj se udvara. Kući se vratila kasno, što je bio prvi signal roditeljima koji su pokušali da joj zabrane da izlazi sa Elvisom. Međutim, muzičar im je obećao da će od tada uvijek paziti da je kući vrati na vrijeme.


Prisli: Na meti kritika zbog estetske hirurgije. Agencije

Nakon što je Elvis napustio Njemačku, Prisila se našla u centru pažnje medija. Svi su se interesovali za djevojčicu koja je najvećoj muzičkoj zvijezdi ukrala srce. Onda su krenule priče da je Elvis u vezi sa Nensi Sinatrom (Nancy) i svi su povjerovali da je priča sa Prisilom gotova. Kada se Elvis vratio u Ameriku sa turneje, počeo je da se svakodnevno čuje sa Prisilom, a vidjeli su se 1962. godine, kada su joj roditelji dozvolili da ode da ga posjeti.

Onda, sljedeće godine, Prisila je dobila dozvolu i da počne da živi sa Elvisom. U zimu 1966. godine Elvis je zaprosio i pola godine kasnije rekli su "da". Potom je 1968. godine na svijet došla njihova jedinica, Lisa Mari Presli (Mary).

Prisila i Elvis razveli su se 1973. godine, a Elvis je umro 1977. godine.

- Mislim da nikada više neću naći nekog koga ću voljeti kao Elvisa. Nema svrhe uopšte upoređivati ga sa bilo kim. Istina je da je bilo muškaraca posle njega, ali on je bio i ostao moja prva i posljednja ljubav - izjavila je Prisila.

Prisila danas ima 75 godina, a često je na meti kritika jer je potpuno izmjenila lični opis. Prisila je inače bila i žrtva doktora Serana iz Argentine, koji je klijentkinjama umjesto botoksa ubrizgavao industrijski silikon koji se koristio za podmazivanje auto dijelova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.