NAJSEKSEPILNIJA HRVATICA

Žanamari Perčić otvoreno za "Avaz": Najviše me zabavlja trač da imam silikonske grudi

Priznanje bilo kojoj od nas je još jedan korak ka slavljenju žena i ženske ljepote i nakon što smo se ostvarile kao majke

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

8.3.2021

Perčić: Izdala singl na engleskom “No Boy Can Do It Better” - Avaz
Perčić: Kućanske poslove radim po noći - Avaz
Perčić: Kafa je hrana za dušu - Avaz
Perčić: Gradim svoje društvene mreže gdje godinama radim s velikim brendovima - Avaz
Perčić: Neke komentare mogu pripisati samo čistoj dosadi i zlobi - Avaz
+7

Pandemija koronavirusa promijenila je život kakav smo znali do marta 2020. godine. Posljedice su velike, u svim sferama. Ni svijet muzike nije dobro prošao.O tome nam je govorila Žanamari Perčić, kako se njen život promijenio, šta joj nedostaje, šta ne te kako se prilagodila novim uvjetima.

Prati je epitet najseksepilnije Hrvatice, a skoro svaki njen korak se prati preko društvenih mreža. Komentare dobiva skoro svakodnevno na račun svog izgleda, na kojem, ruku na srce, zavide joj mnoge osobe ženskog spola. Bez dlake na jeziku, govorila nam je o estetskim zahvatima i tračevima na tu temu, ali i priznala da nije sve idealno kako to izgleda na društvenim mrežama. Ipak, podrška supruga i kćerke je presudna u svemu.

Nije lako

U vrijeme pandemije koronavirusa sve se promijenilo. Kako Vaš život izgleda posljednjih mjeseci?

- Otkad sam postala majka, nisam nešto previše izlazila, niti na kafe, ali zato su mi koncerti bili nešto što me hranilo energetski i taj dio mi jako fali. S poslovne strane imam tu sreću da već godinama gradim svoje društvene mreže te već nekoliko godina radim s velikim brendovima promovirajući ih prvenstveno na Instagramu. Posljednji mjesec sam se aktivirala i na TikToku i moram priznati da je to potpuno drugačija i jako zabavna platforma. Nađite me tamo pod @zanamarimusic.

Na čemu trenutno radite?

- Upravo sam izdala svoj prvi singl na engleskom jeziku. Pjesma se zove “No Boy Can Do It Better”. Premijera muzičkog videospota za ovu pjesmu bila je 3. marta na mom službenom YouTube kanalu.

Jako ste aktivni na društvenim mrežama. Promovirate zdrav način života. Kako Vam uspijeva pored svakodnevnih obaveza?

- Kad jednom uhvatite ritam i navike, onda je sve lakše, ali moram priznati da nije uvijek lako i da nekad moram ostati budna čitavu noć da sve nadoknadim. Evo, prije nekoliko noći sam do 4 sata ujutro rješavala pranje i sušenje tri mašine robe. S obzirom na to da smo radili na spotu preko dana čitavu sedmicu, nakupilo se kućanskih poslova. Možete pretpostaviti da pijem litre kafe. Pijem puno vitamina i korisnih suplemenata, ali kafa je hrana za dušu.

Prati Vas titula najseksepilnije Hrvatice.

- Apsolutno je lijepo dobiti takav kompliment, pogotovo kao potvrdu za godine truda i discipline. Veseli me da publika prepoznaje trud i rad na sebi. “Body positivity” je čitav ženski pokret, posebno je bitan ženama koje su rodile i ponovo uspjele vratiti svoje samopouzdanje, fitness navike i mentalnu snagu. Društvo često kritizira majke da se moraju skrivati iz nekog razloga.

Smetaju li Vam nekada komentari na račun Vašeg izgleda?

- Nisam čula neke kritike koje bi mi zasmetale iskreno. Najviše me zabavlja trač da imam silikonske grudi! Zamislite kakav mi je to kompliment da, nakon dojenja, i u 39-toj godini ekipa zbilja kaže da su to silikoni. Mogu samo reći: “Hvala lijepo”. Trend je i ovo uspoređivanje kako je neko izgledao prije 20 godina pa tome pripisivati zahvate. Ja nikad nisam porekla da sam operirala nos. Ali kad zbog šminke, drugačijih obrva i slično krenu pripisivati neke nove zahvate, to mogu pripisati samo njihovoj čistoj dosadi i zlobi. Doduše, pomirila sam s takvim stvarima onog dana kada sam nogom kročila na pozornicu.


Moj put

Jeste li ikada imali osjećaj da je Vaša ljepota i Vaš „hendikep“?

-Nisam osoba koja voli jadikovati ili tražiti negativnu stranu ičega, tako da se fokusiram na sfere života u kojima je svaka moja karakteristika utjecala pozitivno na moj put. Zaista sam zadovoljna sa svojim životom i u kojem me smjeru vodi.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, čini se da Vam sve teče glatko.

- Glatko ne postoji. Ništa nikad nije glatko, ali u tome i je gušt. Volim izazove i volim se truditi jer je onda kad uspijem, taj uspjeh duplo slađi.

Kada pogledate iza sebe, žalite li i za čim?

- Apsolutno ne bih ništa mijenjala. Živim u trenutku i svaki korak je u službi življenja ispunjenog života i građenja kvalitetnih temelja za budućnost mog djeteta. U tome svemu još imam priliku i uživati i u stvaranju muzike.

Nadljudske moći

U vremenu u kakvom živimo, plašite li se za budućnost i svijet u kojem odgajate kćerkicu?

- Otkad sam majka plašim se svega, ali ne vežem to za trenutnu situaciju već za samu činjenicu da kad smo roditelji bi svi voljeli da odmah dobijemo nadljudske moći te da možemo predvidjeti svaki korak našeg djeteta i posložiti da mu sve polazi za rukom.

Podrška i motivacija

Ko Vam je najveća podrška?

- Podrška je sve! Doslovno. Da me muž nije motivirao da se vratim u muziku i javni život nakon poroda, ne bih se ni potrudila. Bila sam se totalno reprogramirala. Ali drago mi je da je izvukao to iz mene i danas, ne samo da mi ide bolje nego ikad, već je i moje dijete ponosno na mene, što mi je trenutno najveća motivacija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.