OZBILJNE OPTUŽBE

Reakcije na intervju Harija i Megan: Bacili su granatu na porodicu, ovo je uvreda za Britance

Javnost očekuje da se Bakingemska palača oglasi povodom intervjua

Kritike na intervju kod Opre. AP

Telegraf.rs

8.3.2021

Svjetska javnost bruji o intervjuu koji su princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) dali slavnoj voditeljki Opri Vinfri (Oprah Winfrey), a u kojem je bilo govora o brojnim temama, među kojima i to da je Megan tokom trudnoće razmišljala o samoubistvu.

Intervju je emitovan na TV mreži CBS, a prema pisanju nekih medija, Opra je za ovaj razgovor dobila milione dolara.


Nisu ispoštovali kraljicu

Dok javnost budno iščekuje da li će se kojim slučajem Bakingemska palača (Buckinghamska) oglasiti povodom intervjua Harija i Megan, ekspert za kraljevsku porodicu Robert Džobson oštro je kritikovao par, kazavši da je ovo bilo "sebično" s njihove strane.

- Ovo je bio performans od početka do kraja. Oboje su iznijeli ozbiljne optužbe, znajući da monarhija ne može da uzvrati. Intervju nije ispoštovao kraljicu. Napali su instituciju krune. Ovo nije šoubiznis, ovo je grozna uvreda na račun Britanaca. Bacili su veliku granatu na kraljevsku porodicu i monarhiju. Optužili su kraljevsku porodicu da su rasisti, bez da otkriju ko je to rekao. To je kukavičluk. Ne možete tek tako da klevetate. Kažu da su i mediji rasisti. Gdje su vam dokazi? - kazao je Džobson, a prenosi "Daily Mail".

Toliko toga što je Megan rekla je zapanjujuće, kazao je i dodao da joj nije povjerovao. Rekli su da im dužnosti ne znače ništa i istakli da nisu mogli da odu, te da su kojim slučajem imali tu mogućnost, učinili bi to. Kraljica je posvećena službi naciji. Ovo je pretjerivanje. Hari je rekao da su bili zarobljeni i faktički istakao da princ Čarls ne želi da bude kralj. To je jednostavno pogrešno. Ne možete da kažete tako nešto. Jedini pobjednik je Opra Vinfri - zaključio je on.


"Kraljica će biti šokirana"

Još jedan od eksperata koji se bavi praćenjem kraljevske porodice, Rasel Majers, kazao je povodom intervjua da je to bilo nešto najzanimljivije što je video na televiziji i dodao kako je nevjerovatan broj iznijetih šokantnih tvrdnji.

- Megan je bila mlada i ranjiva žena i to što je ona rekla je bilo stresno, tako da postoje pitanja na koja bi trebalo da se da odgovori... Kada kraljica (Elizabeta II) pročita šta su rekli, bit će potpuno šokirana. Kritikovali su bukvalno svakog člana kraljevske porodice - kazao je Majers.

"Megan kao da je bila u zatvoru"

Anđela Levin, koja prati dešavanja u Bakingemskoj palati, kazala je da je intervju bio "prilično zapanjujuć".

- Megan je pričala tako da se stiče utisak kao da je bila u zatvoru, to je njen narativ. Kazala je da niko nije bio tu za nju, ali je Hari bio na njenoj strani. Njoj je dodijeljen jedan od najbližih saradnika kraljice, teško da niko nije bio tu za nju... Rekla je da je bila bijesna što su ostali bez obezbijeđenja, ali su bili van zemlje - navodi Levin.

Kazao je da je teško povjerovati da nije imala pomoć.

- Užasavajuće je čuti kako kaže da je razmišljala o samoubistvu i da je tražila pomoć. Princ Hari je tražio pomoć pošto mu je majka umrla. Teško je povjerovati da Hari nije pomogao. To je katastrofalno reći. Sigurna sam da će u narednim godinama Hari zažaliti što je uradio ovaj intervju. Nemaju nikakvu emotivnu inteligenciju - zaključila je ona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.