NAJAVA

Poklon prilog našim čitaocima u nedjelju: Panorama / Enis Bešlagić iskreno o projektima, pandemiji, državi, budućnosti, intervju s ambasadoricom Margret Uber

Svi skandali britanske kraljevske porodice

Piše: Avaz.ba

13.3.2021

Naslovna strana priloga "Panorama". Avaz

U printanom izdanju "Dnevnog avaza" od nedjelje, 14. marta, prilog "Panorama" donosi niz ekskluzivnih i zanimljivih sadržaja.

RAZGOVOR S POVODOM Enis Bešlagić iskreno o projektima, pandemiji, državi, budućnosti…: Postali smo nacija koja se prilagođava primitivizmu.

- Mislim da u Sarajevu i Bosni i Hercegovini ne postoji više humor. Ne smiješ se zezati s bilo čim u Sarajevu. Ako se zezaš s vjerskim službenicima, vrijeđaš jednu vjeru, nečiju religiju, bilo koga da izabereš, popa ili hodžu, svejedno ćeš naići na osudu i kritike. Ako glumiš nekog političara, onda se postavlja pitanje zašto baš njega. Onda će te nazvati njegovi stranački istomišljenici, pa će te oni naružiti. Ako se šališ na svoj račun, ni to nije dobro jer ti nosiš ime i prezime pa onda odgovaraš za jedan narod kojem pripadaš. Samim tim onda, ako sebi daš neko drugo ime koje predstavljaš, ni to nije dobro. Tako da mislim da se “Nadrealisti” više nikad ne bi mogli snimiti u ovakvom okruženju, gdje se, zaista, ne smiješ ni zezati ni šaliti.

DIPLOMATSKI INTERVJU Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uber: Mogućnost učenja stranih jezika mi je bila dodatna motivacija za odlazak u diplomatiju.

PLAVA KRV Svi skandali britanske kraljevske porodice: Ljubavni trougao sa fatalnim krajem, afere, preljube, otmice.

NAJZNAČAJNIJA FILMSKA NAGRADA Objava zvaničnih nominacija za Oskara: Ko će se boriti za prestižne zlatne kipiće?

Naslovnu stranu krasi fitnes model Emina Hećimović–Kesedi, Zeničanka s adresom u Americi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.