NIJE OVO OČEKIVALA

Milena Radulović čestitala na nominaciji za Oskara "Quo vadis, Aida?", pa naišla na žestoke kritike: Ovo je hvala cijeloj Srbiji koja je stala uz tebe

Dobila je mnoštvo poruka sa osuđivajućim sadržajem, a na društvenim mrežama Milenini sugrađani objavljuju u najmanju ruku strašne statuse

Piše: N. Aj.

17.3.2021

Milena Radulović čestitala Jasmili Žbanić za nominaciju za Oskara, pa naišla na žestoke kritike. Avaz

Film "Quo vadis, Aida?" ušao je u zvaničnu nominaciju za prestižnu nagradu Američke filmske akademije Oskar za najbolji međunardni igrani film.

Čestitke danima pljušte sa svih strana zbog uspjeha bh. rediteljice Jasmile Žbanić, cijele ekipe filma, ali i Bosne i Hercegovine.

Film o genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine slabo koga je ostavio ravnodušnog. Mnogo čestitki stiglo je i iz susjedne Srbije.

Jedna od onih koji su uputili čestitku je i glumica Milena Radulović.

Međutim, uslijedio je svojevrsni linč protiv nje na društvenim mrežama. Dobila je mnoštvo poruka sa osuđivajućim sadržajem, a na društvenim mrežama Milenini sugrađani objavljuju u najmanju ruku strašne statuse.


Objava na Twitteru. Printscreen

- Sram te bilo. Ovo je hvala cijeloj Srbiji koja je stala uz tebe - napisao je jedan od korisnika Twittera.

Druga tviterašica je poručila:

- Ovo ti nije trebalo.


Objava na Twitteru. Printscreen

Podsjećamo, Radulović je početkom godine javno progovorila o seksualnom zlostavljanju uključujući silovanje koje je doživjela od svog profesora flume Miroslava Mike Aleksića. Time je pokrenula lavinu ispovijesti žena širom regiona što je rezultiralo i podnošenjem krivičnih prijava čak i u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.