PJEVAČICA PRIZNALA

Seka Aleksić se prisjetila početka svoje muzičke karijere: Mama mi nije dozvoljavala da pjevam

Željela je da bude kao njena starija kolegica

Seka Aleksić: Doživjela sam svoj san u realnosti. Instagram

A. Zukić

22.3.2021

Muzička zvijezda Svetlana Seka Aleksić iza sebe ima veliki broj hitova, koncerata i nastupa za pamćenje, a ona se sada prisjetila svojih muzičkih početaka, te kako je bježala od kuće kako bi pjevala, budući da je njena majka bila protiv toga. Seka ističe koja joj je pjevačia bila uzor kada je počinjala.

- Kad vidim danas djevojčice od 14 godina, nije mi jasno kako sam ja počela tad. Sad razumijem moju majku. Ja sam imala veliku želju, to je sve rušilo. Meni mama nije dozvoljavala, ali sam bježala od kuće da bi išla da pjevam. Imala sam veliku želju da budem pjevačica, moja slika mene je bila slika Vesna Zmijanac, kad u bijeloj bundi izlazi iz Mercedesa sa crnim naočalama, ja kad sam to vidjela, to sam željela. Doživjela sam taj momenat da izađem u bijeloj bundi iz Mercedesa. Doživjela sam svoj san u realnosti, ja sam to shvatila prije par godina - rekla je Seka za srbijanske medije.


Seka Aleksić: Krišom sam izlazila iz kuće da pjevam. Instagram

U to vrijeme je od pjevanja zarađivala više od majke

- Jednoj Svetlani od 14 godina je bilo teško da ode i zaradi prvi novac. To je bilo 20 maraka. Znam da je to bilo pet puta više od zarade moje majke. Kad sam donijela kući novac, mama je mislila da sam ukrala. Pitala me odakle mi, ja sam joj rekla da je od pjevanja. Bila je jako ljuta. Krišom sam izlazila, dok je spavala - dodala je.

Seka se prisjetila koliko joj je Vesna Zmijanac značila i odakle ljubav prema njoj.

- Moji mama i tata ne žive zajedno od moje šeste godine. On je bio u inostranstvu, znao je kad sam počela da pjevam. Kad sam se rodila, tata je govorio: "Ovo će biti moja Vesna Zmijanac", odatle moja ljubav prema Vesni. I dalje drhtim pred njom. Vesna me je podržala, kad me vidjela prvi put, rekla je: "Mala ti si opasna, napravit ćeš haos." Rekla mi je da budem pametna, da slava prođe, da moram ostati čovjek, bila je brižna prema meni - otkrila je Aleksić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.