OGLASIO SE GLUMAC

Branislav Lečić o optužbi za silovanje: Spreman sam da odgovaram u Tužilaštvu, u pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje

Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu u policiji u prisustvu zamjenika javnog tužioca

Branislav Lečić. Arhiv

N. Aj.

22.3.2021

Branislav Lečić oglasio se nakon vijesti da je glumica Danijela Štajnfeld dala izjavu u policiji, a u kojoj ga je imenovala kao filmskog moćnika koji je silovao.

-Povodom optužbi koje su se pojavile u medijima o mom navodnom silovanju Danijele Štajnfeld, dajem sljedeću izjavu: Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kojem trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje - napisano je u kratkom saopćenju.

Danijela Štajnfeld. Arhiv

Danijela Štajnfeld imenovala je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navoddno ovog glumca, opozicionionog političara, i bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića, kao misterioznog moćnika iz filmske industrije koji je silovao.

Glumica Danijela Štajnfeld dala je izjavu u policiji u prisustvu zamjenika javnog tužioca, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za "Večernje novosti".

- U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela inicijala B. L. Dalje provjere su u toku i radi se na prikupljanju dokaza - kazali su iz Višeg tužilaštva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.