U NJIMA UŽIVA

Džastin Biber napokon otkrio značenja tajanstvenih tetovaža

Već je od prije poznato kako veliku ulogu u životu Džastina Biebera imaju tetovaže kojima je prekriveno cijelo tijelo ove zvijezde

Džastin Biber napokon otkrio značenja tajanstvenih tetovaža. Instagram

A. F.

28.3.2021

O značenjima koja se nalaze iza tajanstvenih tetovaža Džastina Bibera (Justin Bieber) Biebera često su raspravljali i njegovi obožavatelji, a sada su saznali prava značenja koja se kriju iza tetovaža.


Već je od prije poznato kako veliku ulogu u životu Džastina Biebera imaju tetovaže kojima je prekriveno cijelo tijelo ove zvijezde. Ipak, o njima on rijetko priča. Sada je i za Vogue, jedan od najpoznatijih svjetskih modnih časopisa, otvoreno govorio o značenjima koja se nalaze iza, do sada tajanstvenih, tetovaža.


- Tetovaže imaju veliku ulogu u mom razvoju, kao osobe i kao umjetnika - rekao je  Bieber za Vogue.


Pa je tako naziv svog četvrtog albuma, Purpose, istetovirao na torzu. Na njegovom vratu može se pronaći violinski ključ, a na desnoj ruci japanski znak koji simbolizira muziku. Ipak, iako Džastinove tetovaže ukazuju na muzičku karijeru koja se neprestano razvijala i još uvijek se razvija, iza njih stoji i sentimentalno značenje.


- Medvjed, predstavlja odmor. Medvjeda svi vide kao jaku životinju, ali ipak mora spavati zimski san, što je jako važno. Ljudi često zaboravljaju na odmor, koji je potreban svima, i nastavljaju raditi bez njega što ih u konačnici može iscrpiti - govori Bieber o tetovaži koja se nalazi ispod desnog ramena.

Otkrio je i značenje tetovaže lava, kojega mu je istetovirao Tattoo majstor Bang Bang.

- Tetovažom želim pokazati da trebamo biti hrabri i jak baš poput lava. – objašnjava Bieber značenje tetovaže koja se nalazi u gornjem lijevom dijelu njegovih prsa.


Tetovaža lava samo je jedna od nekolika dizajna koji su nadahnuti upravo životinjama na njegovom tijelu. Takve tetovaže ne iznenađuju Džastinove vjerne obožavatelje te su svjesni koliko on voli životinje jer je i ranije spašavao i udomljavao pse, mačke, majmune. Na vratu ovoga poznatog pjevača može se pronaći i istetovirana ptica.

- Pticu mi je istetovirao Dr. Woo, a ona me podsjeća na dar od Boga, da mogu „preletjeti“ sve nedaće ovoga života te se jednostavno uvijek nalaziti iznad njih. – govori Biber.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.