TURSKI GLUMAC OTVORENO

Šarmantni zavodnik iz serije „Ambasadorova kći“ Uraz Kajgilaroglu: Uvijek mi je nedostajalo da odrastam uz oca

Sportom i dijetom sam smršavio 62 kilograma, iskren je glumac

Kajgilaroglu: Nema ljubavi na prvi pogled, samo te fizički neko dojmi. Promo

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

27.3.2021

Glumca Uraza Kajgilaroglu (Kaygilaroglu) bh. gledaoci imaju prilike gledati kao zavodnika Gediza u seriji „Ambasadorova kći“, koja se emitira na Novoj BH.

U razgovoru za „Avaz“ Kajgilaroglu je otvoreno govorio o svom životu, navikama, ali je otkrio i kako je smršavio 62 kilograma u dvije godine.

Veliki kliše

Ističe da je u njegovom životu njegova nutricionistkinja ona osoba koja mu je resetirala život.

- Sportom i dijetom sam smršavio 62 kilograma. Nisam upotrebljavao nikakva sredstva. Čovjek može sve kada nešto želi – govori Kajgilaroglu.

Iako djeluje kao rođeni zavodnik, kaže da se nije uvijek mogao pohvaliti svojim šarmom, jer ga je sputavala povučenost, ali gluma je sve „izliječila“.

- Da, bio sam povučen prije. Onda sam naučio da se ništa neće dogoditi kada pogriješiš, a i pomogla mi je gluma, tako da sam povučenost ostavio iza sebe – iskren je 33-godišnji glumac.

Ističe da smatra da je za glumca prednost kada glumi u serijama, gdje zna šta će se sve dogoditi s njegovim likom i radnjom serije.

- Turske serije, nažalost, ne započinju s već 26 pripremljenih epizoda kao u drugim zemljama. Mi ovdje unaprijed napravimo tri epizode, priča bude dobra i prikazuje se. Priča negdje zapne, napravi se „copy/paste“, u 10. nastavku pojavi se tvoj otac, u 15. epizodi teta... Neke se serije istroše, ali u seriji „Ambasadorova kći“ to nije tako. U našoj seriji znamo razvoj događaja – ističe Kajgilaroglu.

Kajgilaroglu: Heri Poter me uvjerio da postoji neki drugi svijet. Promo

Iskreno kaže da je veliki kliše da najveće ljubavi započinju svađom.

- Prvo ti se neko svidi fizički, ali ako nekoga ne upoznaš, ne razgovaraš s njim, ne provodiš s njim vrijeme, ne budiš se uz tu osobu, onda ti se ta osoba svidi samo kao stvar i ne možeš znati jesi li se zaljubio ili nisi. Jako ti se svidi neki auto, ali bez probne vožnje ne možeš ga kupiti. Prvo morate izlaziti, upoznavati se... Bez razgovora ne možeš ništa shvatiti, jer, šta možeš ako ti auto ne leži dobro? Ali, tako je. Šta ćeš ako ti lupa po izbočinama na cesti? Šalim se, no čitaoci će shvatiti ovu metaforu. Nema skrivenih namjera. Nema ljubavi na prvi pogled, samo te fizički neko dojmi – objasnio je Kajgilaroglu.

Ne krije da je dugo gledao crtane filmove, ali i da voli knjige „Harry Potter“.

- Crtane sam gledao sve dok nisam odrastao, a djeca danas i ne znaju ko je Bags Bani (Bugs Bunny). On je za nas bio legenda. A na zadnjoj stranici posljednje knjige o Heriju Poteru rastužio sam se kao da mi je prijatelj umro. Naravno, Heri Poter me uvjerio da postoji neki drugi svijet. I ja sam kupio njegov štapić, imam ga kod kuće, kao daljinski upravljač. Televizor gasim njime i pri tome izgovaram: „Wingardium Leviosa“ – kroz smijeh je rekao Kajgilaroglu.

Kćerka Ada

A od kada je dobio kćerku, kaže da mu se život vrti oko nje i uvijek je spreman na razgovor o njoj.

- Ja očito od svoje 18. godine želim biti otac. Izgubio sam oca kada sam imao četiri godine. Uvijek mi je nedostajao taj osjećaj da odrastam uz oca. U meni se stvorio osjećaj i želja da budem otac, jer znam šta znači taj nedostatak. Uvijek sam mislio kako ću imati sina. Nisam ni pomišljao da ću imati kćerku – iskren je glumac.

Uraz s kćerkom Adom. Promo

Dodaje da, ako bi dobio drugo dijete i ako bude sin, već zna kako će se zvati.

- Moj se otac zvao Mehmet Ali. Govorili smo da bismo ga zvali Mali. Čak mu je nadimak bio spreman. A kad ono, rodila se kćerka. Nismo imali ni ime. Supruga Melis je rekla da će se zvati Ada, ako bude djevojčica. Nisam se puno osvrtao na to. Nisam ni razmišljao o tome, eto... Zapravo je Ada, turski otok, nešto moćno. Jedino mjesto usred mora gdje se živi. Simbolizira moćnu strukturu, koja samostalno stoji usred ničega, koja nešto stvara i nudi posjetiocima. Svi žele stići do otoka. Naravno, neka ne žele svi k Adi, ipak, ja sam otac djevojčice – kroz smijeh zaključuje Kajgilaroglu.

Kako stvari funkcioniraju

Uraz Kajgilaroglu kaže da se turske serije dosta gledaju.

- Nema kompeticije. Zadovoljni smo i mi i naši gledaoci. U posljednjim projektima se poklopilo da glumim u serijama Turske nacionalne televizije. Iskreno, ja sam zadovoljan kako stvari funkcioniraju na državnoj televiziji, podupiru seriju. Malo je teže naći posao u privatnim TV kućama. U četiri epizode sve ide savršeno, ali iza toga stoji ozbiljan rad, a nacionalna televizija daje priliku i najmanje gledanim programima – ističe Kajgilaroglu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.