NOVA VERZIJA

Branislav Lečić objavio poruke koje je razmjenjivao s voditeljicom Hristinom Stojiljković

Samo istina! Ma kakva ona bila, napisao je

Branislav Lečić: Glumica Danijela Štajnfeld ga optužila za silovanje. Agencije

Avaz.ba

29.3.2021


Javnost se ne stišava nakon optužbi glumice Danijela Štajnfeld da je silovao glumac Branislav Lečić.

Srbijanska voditeljica Hristina Stojiljković je u znak podrške Štajnfeld na Twitteru podijelila niz poruka koje je dobila od Lečića, nakon čega se oglasio i poznati glumac podijelivši na Twitteru, prema njegovim riječima, originalne poruke s voditeljicom.

"Idemo dalje... Hristina Stojiljković. Pravo s mog telefona. Uočite razliku. Samo istina! Ma kakva ona bila", napisao je.



Objava Branislava Lečića. Printscreen

Lečićeva objava je privukala pažnju korisnika Twittera, a brojni su njegove prepiske okarakterisali kao loše editovane.

Stojiljković je u opisu prepiske navela da je dobivala gomilu poruka uz skoro svakodnevno neprestano zvanje te je dodala da Lečiću nije pretjerano smetalo što poruke i pozivi ostaju bez odgovora pa ih je nastavio slati.

Javne ličnosti u Srbiji i regionu stale su u odbranu Štajnfeld upućujući poruke podrške, ali i osude Lečićevih postupaka. Također, legendarna glumica Mirjana Karanović odbila je igrati predstavu u Jugoslavenskom narodnom pozorištu s Lečićem.


Podsjećamo, pola godine od predstavljanja dokumentarnog filma "Hold Me Right", u kojem prvi put otvoreno govori kako je silovana, Štajnfeld je prošle sedmice otkrila da ju je silovao kolega i prijatelj Branislav Lečić 2012. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.