IMALA 5 OPERACIJA

Iza osmijeha slavne ljepotice kriju se tužne i bolne istine

U intervjuu je istakla da je bez zdravlja teško biti sretan

U intervjuu je istakla da je bez zdravlja teško biti sretan. ARHIV

A. F.

30.3.2021

Pred njenom ljepotom, malo ko je ostao ravnodušan. Džesika Alba (Jessica Alba), jedna je od holivudskih zvijezda koju obožavamo, a malo ko zna kakva se priča krije iza osmijeha ove ljepotice. U nedavnom intervjuu za "Bustle", glumica je otvorila dušu o djetinjstvu, porodici, bolesti, djeci i karijeri, i otkrila neke nepoznate detalje.

Kako kaže, detinjstvo joj je obelježila usamljenost i hronične bolesti zbog kojih je do 11. godina morala da ode na čak 5 operacija.

U intervjuu je istakla da je bez zdravlja teško biti sretan.

- Odrasla sam sa hroničnim bolestima. Imala sam pet operacija do 11. godine. Borila sam se i sa alergijama, i mnogo puta sam bila hospitalizovana kao djete - rekla je Džesika.

Džesika je kao djete morala je da se izbori sa atelektazom pluća (djelimičnog nedostatkom vazduha zbog čega pluća kolabiraju), koju je dva puta pobjedila, zatim upale pluća od koje je jedne godine čak pet puta bolovala, ciste na krajnicima i opsesivno-komplusivne neuroze.

Zbog lošeg zdravlja često je izostajala iz škole, pa nije ni imala priliku da stekne prijatelje. Kada je napokon prevazišla zdravstvene probleme, završila je srednju školu sa 16 godina.

Na sve to, kako kaže, prisiljena je da odrasta brže nego druga djeca jer je i njena majka oboljela od kancera. Nedavno je lijepa glumica objavila na svom Instagram profilu da se i njen otac bori sa rakom štitne žljezde.

- Moju porodicu čeka težak period. Ponekad mislim da neću smoći snage, ali onda se trgnem i kažem sama sebi da moram. Moram biti jaka, moram biti hrabra, moram se suočiti s istinom i stojički je podnjeti. To je život, satkan od divnih i teških trenutaka. Boli me, ali i to će proći - poručila je Džesika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.