UMJETNOST NA ČEKANJU

Kašljević za "Avaz": Svima nam je teško, ja trošim nezarađeno

Dva dana sam optimista, a onda vidim koliko je mrtvih i sve šta se dešava s vakcinom, onda me uhvati strah, kazao nam je Kašljević

Piše: N. Aj.

30.3.2021

Producent Tomislav Kašljević. Arhiv

Nakon što je danas saopćeno da su koncerti slavnog dua Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića najavljeni za period od kraja marta do početka aprila u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli prolongirani zbog pogoršane epidemiološke situacije i novih važećih higijensko-epidemioloških mjera,kontaktirali smo producenta Tomislava Kašljevića koji je poručio da je svima žao zbog ponovnog pomjeranja termina.

Naravno da postoji veliko raspoloženje za taj koncert. Prvi put je trebao biti 1. aprila 2020. godine. Evo treći put odgađamo do sada. Neozbiljno je da i četvrti put, a ne znamo šta život nosi, preciziramo neki datum. Razgovarao sam i sa Vlatkom i sa Miroslavom, koncert će se desiti istog trenutka kada budu mjere dozvoljavale. Takav koncert ne možemo raditi za 50 ili 100 ljudi, već moraju biti normalni uvjeti. Nadamo se da će i taj i mnogi drugi koncerti početi normalno održavati. Žao nam je, ali garantiramo da će se serija tih koncerata održati - istakao je Kašljević.

Na naše pitanje kako i on, ali i njegove kolege, prijatelji i saradnici izdržavaju posljednju godinu, od kako je proglašena pandemija koronavirusa, Kašljević odgovara:

Svima nam je teško. Govorim sada u svoje ime. Trošim nezarađeno, snalazim se još iz nekih rezervi i moram priznati da mi je ta amplituda od smjeha do suza i od optimizma do pesimizma vrlo česta. Dva dana sam optimista, a onda vidim koliko je mrtvih i sve šta se dešava s vakcinom, onda me uhvati strah. Nisam dovoljno pametan, šta će i kada će ovo rpoći. Do kraja godine imam 80 koncerata i predstava zakazanih i pripremljenih od domaćih do inozemnih zvijezda, od Ljubljane do Zagreba, Sarajeva, Beograda i puno šire. Sve se to priprema kao da će biti normalna situacija, a ne znamo hoće li. Danas se smijem, sutra strahujem - iskren je Kašljević.

Šta je o svemu tome rekao gitaristički mag Vlatko Stefanovski pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.