STANJE JOŠ ZABRINJAVAJUĆE

Repera DMX-a skinuli s aparata, advokat kaže da ne zna je li predoziranje u pitanju

DMX od djetinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog ovisnosti o kreku

Reper DMX. Agencije

N. Aj.

4.4.2021

Američki reper DMX maknut je s aparata za održavanje na životu nakon srčanog udara, objavio je njegov advokat, dodavši kako ne zna je li bila riječ o predoziranju te kako je još zabrinut za njegovo stanje.

Muraj Ričmen (Murray Richman) je za američke medije rekao da je i dalje “zabrinut” za život 50-godišnje hip-hop zvijezde pravog imena Erl Simons (Earl Simmons).

- DMX je trenutno u bolnici, tamo je zbog srčanog udara - kazao je Ričmen za njujorški medij PIX11 News.

Istakao je da reper diše samostalno, ali da su zabrinuti još.

- Bilo bi neiskreno od mene da sad sugeriram da u ovom trenutku nisam zabrinut - naglasio je, dodavši kako ne zna jesu li tačni medijski napisi da je riječ o predoziranju.

DMX od djetinjstva pati od astme, a ranije je bio hospitaliziran zbog drugih zdravstvenih problema, kao i zbog ovisnosti o kreku. U februaru 2016. hospitaliziran je nakon što je pao u nesvijest na parkiralištu hotela, za što je kasnije rekao da je bilo zbog astme.

Odrastao u Njujorku DMX je 1992. potpisao ugovor s diskografskom kućom "Columbia Records" te je sarađivao sa slavnim reperima poput Džej Zija (Jay-Z), Dža Rula (Ja Rule) i LL Kul Džeja (LL Cool J).

Glumio je i u filmovima poput "Romeo mora umrijeti" i "Od kolijevke pa do groba". Njegovi najveći hitovi pjesme su poput "Party Up (Up In Here)" ili "X Gon’ Give It to Ya".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.