VIJEST POTRESLA REGION

Severina osudila sistem zbog smrti djevojčice iz Nove Gradiške

Mali anđeo oduzet je iz toplog i sigurnog udomiteljskog doma jer nije imao svog anđela u Centru za socijalnu brigu, napisala je pjevačica

L. K. P.

Severina: Sistem ne funkcioniše

Foto: Agencije


O tragičnom slučaju preminule djevojčice iz Nove Gradiške oglasila se i Severina koja je prozvala sistem i Centar za socijalnu brigu.

-Svirepo, okrutno, neshvatljivo, neprežaljivo, neoprostivo. Mali anđeo oduzet je iz toplog i sigurnog udomiteljskog doma jer nije imao svog anđela u Centru za socijalnu brigu. Zašto? Zato jer sistem ne funkcioniše. Kao što sudovi ne funkcionišu. I sve u lancu. Korupcija ili nehaj - rezultat je isti. Zašto je zbog toga moralo umrijeti od batina isprebijano dijete, napisala je pjevačica u objavi na Facebooku.

Opis: Severina

Facebook

U komentarima su se s njenim mišljenjem složili brojni fanovi.

"Zato što je sve trulo u državi, a najbolnije kad nevina dječica ispaštaju....", "Istina i žalosno", "Zato što je sve na prodaju", "Tačno Seve, hvala tebi što koristiš svoj medijski utjecaj kako bi ukazala koliko je sistem užasan: Czss, Poliklinika i ravnateljica koja se prigodno zgražava, Ministarstvo - svi oni", bili su neki od komentara.

Vijest o smrti djevojčice pogodila je i brojne poznate ličnosti , koji su svoje stavove podijelili na društvenim mrežama.

Posebno se istakla glumica i aktivistica Jelena Veljača koja je najavila sastanak svoje inicijative Spasi me s ministrom Aladrovićem.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na