DRUŠTVENE MREŽE

Kloi Kardašijan otkrila zašto se toliko trudi ukloniti neobrađenu fotografiju s interneta

Na njenu objavu odmah su odgovorile i njene sestre

Kloi Kardašijan. ARHIV

A. F.

10.4.2021

Kloi Kardašijan (Khloe Kardashian) u novoj je objavi objasnila zašto se njen tim toliko trudio ukloniti njenu neobrađenu fotografiju s interneta.

- Ovo sam ja i moje tijelo, neobrađeno i bez filtera. Fotka koja se pojavila ove sedmice je lijepa, ali kao neko ko se borio sa svojim tijelom čitavog života, kad neko snimi fotku koja je u lošem osvjetljenju, ne laska ti i nije uhvatila tvoje tijelo tako da ga prikaže kakvo jest nakon toliko truda, i podijeli je sa svijetom, mislim da imam svako pravo tražiti da se ne dijeli dalje, nebitno jesam li ja u pitanju ili neko drugi - započela je objavu na četiri stranice.

- Iskreno, pritisak, stalno ismijavanje i osuđivanje cijelog mog života da moram biti savršena i prilagoditi se tuđim standardima kako bih trebala izgledati bili su preveliki za izdržati. 'Khloe je debela sestra', 'Khloe je ružna sestra', 'On joj nije pravi tata jer izgleda toliko drugačije'. 'Jedini način kako je mogla izgubiti sve te kilograme je operacija'. Trebam li nastaviti? - pisala je u objavi pored videa u kojem pred ogledalom pozira u toplesu.

- Ne tražim suosjećanje, ali želim da me se prihvati kao ljudsko biće. Gotovo je nepodnošljivo pokušavati živjeti po standardima koje mi je javnost nametnula. Preko čitavog desetljeća svaka moja mana i greška je mikroanalizirana i ismijavalo me se za svaki detalj, podsjeća me se na to svakog dana, a kad te kritike iskoristim kao motivaciju da se dovedem u najbolju formu u životu i pomognem drugima koji vode istu borbu, kažu mi da je nemoguće da sam to postigla teškim radom. Nikad se ne navikneš na osude, ali kažem vam, kad ih čujete dovoljno puta počnete im vjerovati - dodala je 36-godišnja Khloe.

- Volim dobar filter, dobro osvjetljenje i malo uređivanja tu i tamo. Moje tijelo, moja slika, kako želim izgledati i što želim podijeliti moj su izbor. Nitko drugi ne može više odlučivati ni osuđivati što je prihvatljivo, a što nije. Znajte da vidim i razumijem sve vas koji osjećate stalan pritisak i ne osjećate se dovoljno savršeno. Svakog dana mi porodica i prijatelji govore koliko sam lijepa, a taj osjećaj treba doći iznutra. Svi smo jedinstveni i savršeni na svoj način. Shvatila sam da ne možemo nastaviti pokušavati uklopiti se u tuđe okvire savršenstva koji su nam nametnuti, samo budite svoji i sretni - završila je.

Na njenu objavu odmah su odgovorile i njene sestre Kim i Kendal (Kendall). "Volim te, Klo", "Da! Predivna, snažna i zdrava kraljice" napisale su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.