LOS ANĐELES

Bred Pit, Harison Ford i Hali Beri među prezenterima ovogodišnjeg Oskara

Ovogodišnja dodjela nagrada izgledat će znatno drugačija od prethodnih ceremonija, a producenti planiraju da ceremonija više liči na film, nego na televizijsku emisiju

Hali Beri: Među prezenterima. Agencije

Avaz.ba

13.4.2021


Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti objavila je spisak poznatih ličnosti koji će biti prezenteri ovogodišnje, 93. ceremonije dodjele Oskara koja će se održati 25. aprila u Los Anđelesu.


Bred Pit. Agencije

Među njima su imena poznatih glumaca poput Breda Pita (Brad Pitt), Hali Beri (Halle Berry) i Harison Ford (Harrison). Na spisku su i Riz Viterspun (Reese Witherspoon), Rene Zelveger (Renee Zellweger), Hoakin Feniks (Joaquin Phoenix) te Lora Dern (Laura), a kompletna lista prezentera bit će objavljena narednih dana.


Kako prenosi magazin “People”, ovogodišnja dodjela nagrada izgledat će znatno drugačija od prethodnih ceremonija, a producenti planiraju da ceremonija više liči na film, nego na televizijsku emisiju.




Harison Ford. Agencije


Producenti su u martu svim nominovanim uputili pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji.


-Trudit ćemo se da pružimo prijatno i sigurno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filma širom svijeta, navodi se u saopštenju akademije


Za one koji ne mogu prisustvovati ceremonija, Akademija filmskih nauka i umjetnosti će u njihovo ime primiti nagradu.



Film "Quo vadis, Aida?" o genocidu u Srebrenici u utrci je za najbolji strani film. Agencije

Ceremonija dodjele Oskara održat će se 25. aprila u dvorani Dolbi u Los Anđelesu, dva mjeseca kasnije nego što je prethodno planirano. Događaj će se održati uz poštivanje socijalne distance, propisanih epidemiološko-zaštitnih mjera i preporuka.


Bh. rediteljica Jasmila Žbanić, odnosno njen film "Quo vadis, Aida?" o genocidu u Srebrenici u utrci je za najbolji strani film.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.