ŠTA ĆE MUŠKARCI NOSITI

Kraljica Elizabeta donijela važnu odluku u vezi sahrane svog supruga

Tradicionalno u takvim prigodama članovi kraljevske obitelji u vojnim su odorama koje odražavaju počasne vojne titule, no problem se pojavio oko vojnih odora prinčeva Herija i Endrua

N. Aj.
  • Kraljica Elizabeta II i princ Filip

    Kraljica Elizabeta II i princ Filip

    Foto: Agencije


Britanska kraljica Elizabeta II (Elizabeth) presudila je u sporu oko odjeće muških članova kraljevske obitelji na sahrani njenog supruga princa Filipa (Philip), prenijeli su danas britanski mediji. 

Princ Filip umro je prošle sedmice u dobi od 99 godina i njegova sahrana bit će u dvorcu Vindsor u subotu. Tradicionalno u takvim prigodama članovi kraljevske obitelji u vojnim su odorama koje odražavaju počasne vojne titule, no problem se pojavio oko vojnih odora prinčeva Herija (Harry) i Endrua (Andrew). 

Heri, koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio vojna pokroviteljstva nakon što je odselio u SAD sa suprugom Megan (Meghan) i sinom Arčijem (Archy), prema pisanju britanskih medija, želio je djeda ispratiti u uniformi koju je nosio za svoje vjenčanje.

Endru koji se povukao iz službenih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog uz američkog bogataša Džefrija Epstejna (Jeffrey Epstein) optuženog za podvođenje djevojaka, želio je na očevoj sahrani biti u admiralskoj odori.

Dodatno je priču zakompliciralo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Heri u Afghanistanu i Endru 1982. u sukobu na Falklandskom otočju.

Bakingemska palača odbila je komentirati, no Daily Mail je prenio da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odijelima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na