MLADE ZVIJEZDE

Angelina za "Avaz": Napisala sam pjesmu za Acu Lukasa i Sašu Matića

Dolazit ću u Sarajevo, barem jednom mjesečno, samo zbog ćevapa

Razgovarala: Nerma Ajnadžić

17.4.2021

Srbijanska pjevačica Angelina, pravog imena Anđela Vujović, u Sarajevu je snimala spot za novu pjesmu, koja bi svjetlost dana trebala ugledati uskoro. Kako nam je otkrila, riječ je o duetu s bh. umjetnikom Belminom, koji, inače, živi u Austriji.


Bila sam vrijedna

U intervjuu za „Dnevni avaz“ koji je realiziran u „Avaz Twist Toweru“, najvišem tornju u regionu, Angelina nam je govorila o novoj saradnji, kako je došlo do nje, ali i o vremenu u kojem živimo, a to je pandemija koronavirusa te kako se ona bori s tim. Prije nekoliko dana ona je održala online koncert putem platforme You Box.

- U Sarajevu sam jako lijepim povodom. Ovdje sam treći put i nikada nisam stigla malo više grad da vidim, ali sada sam ovdje snimala spot, zato sam i došla. Mogla sam da vidim više i oduševljena sam Sarajevom. Možda oni koji žive ovdje ne prepoznaju to što imaju. Fenomenalan je grad, ne mogu da vjerujem, nalazi se između planina, ima dosta prirode, ali i grada, i tu je neka mješavina raznih stilova. Baš mi se dopada, ima neki šmek i dopada mi se energija. Stvarno su me svi lijepo dočekali i ugostili. Svi ste divni. I ćevapi. Dolazit ću ovdje barem jednom mjesečno, samo zbog ćevapa ili mi ih šaljite nekako - kroz smijeh nam govori Angelina.

Vujović: Sarajevo je fenomenalno. E. Hasić

Dodala je da je dio spota sniman i u Beogradu.

- Moji dijelovi su ovdje u Sarajevu, njegovi tamo. Pjesma je ljubavna i mislim da će se mnogima dopasti i da će mnogi moći da se pronađu u toj priči. Zato smo se i odlučili za Sarajevo. Pjesma se uklapa u moj fazon, a grad je dodao još sebe u to sve. Tako da je to miks nas dvoje - kaže Angelina.

Kada je u pitanju pandemija koronavirusa, priznaje da je sve to utjecalo na nju.

- Negativno, vjerujem da je tako i na sve. Jer niko nije navikao da se takvo nešto dešava. Odjednom je cijeli svijet stao. Prvo sam se odmarala pa sam bila tužna jer nisam više mogla da izdržim bez nastupa. Mnogo mi je nedostajala ta energija, što je i najljepše u mom poslu, a to su live nastupi i svirke. Nakon toga sam riješila, u fazonu: “OK, sad ću prestati da očajavam. Ovo je takvo stanje i to je to. Dat ću sve od sebe da ubrzam kraj ovoga.“

Vakcinisala sam se, nosila sam masku, nosim je i sada, trudim se da ne budem na većim okupljanjima i nadam se da će to sve uskoro da se završi - ističe Angelina.

Kaže da je u jednom momentu shvatila da je dosta očajavanja. Tada je riješila da radi i da se posveti svojoj muzici.

- Bila sam vrijedna i tokom pandemije sam izbacila nekoliko pjesama, jer sam spremala album. Nekako je sve funkcioniralo. Ja sam tek počela, a onda se desilo to zatvaranje. Ali sam odlučila da objavim, iako to možda nije bilo najpametnije za mene i moj posao. Imala sam inspiracije, a i spremila sam vam još dosta pjesama - otkriva Angelina.

Umjetnička duša

Iako ima samo 23 godine, njena popularnost je velika, što se vidi i po pregledima na YouTubeu.

- Moja popularnost ne utječe na mene. To je sve u glavi, to riješiš tako, baviš se javnim poslom i tvoj jedini zadatak je da ostaneš u glavi kako treba. Nema potrebe da se u tom momentu bilo šta mijenja. Umjetnička sam duša, ne bavim se pričama. Za mene je to površno, ali se trudim da ostanem čista i ista u glavu. Ne smetaju mi nikakve priče. A to, kao javan život, pa svi sve znaju, mislim da je to do osobe, koliko ona dozvoli da se zna. Trudim se da akcent bude samo na muzici. Privatni život krijem koliko mogu, mada se i ne trudim. Živim normalno, pa ako se šta sazna, ništa strašno ne radim - kaže Angelina.

Naširoko se govorilo o njenoj saradnji s Eminom Jahović.

- Stopirano je zbog korone. Velika mi je čast da sam dio njenog projekta jer je veoma cijenim kao umjetnika. Također, napisala sam pjesmu za dvije legende, Acu Lukasa i Sašu Matića. I to jedva čekam da izađe, pošto je stvarno predivna pjesma, duet - zaključila je Angelina.

Dobijem potvrdu

- Različite situacije doživljavam. Ljudima skoro svih godina se dopada moja muzika, što mi je posebno drago. Meni je lijepo jer mi je potvrda, ako mi neko priđe i kaže dobro je, znači da ima svoju publiku i da je sve zapravo kako treba - govori Angelina.

Saradnja putem Instagrama

Angelina je istaknula da je do saradnje nje i Belmina došlo tako što joj se javio na Instagramu.

- Čitala sam poruke na Instagramu i vidim njegovu. Čitam: „Imamo pjesmu, stvarno nije ništa bezveze. Molim te, pogledaj.“ Ja uvijek volim da pogledam kada mi se neko tako javi, prosto volim da čujem šta neko ima da ponudi, da pomognem ako mogu na neki način. I vidim to sve i oduševila sam se. Dečko je pretalentiran, pjeva prelijepo i mlađi je, divan. Očekujem od njega veliki uspjeh - zaključuje Angelina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.