SLAVNI MUZIČAR

Mik Džeger: Antivakseri su ljudi sa kojima ne vrijedi raspravljati

Podsjetio je i da se, kada je bio dijete, umiralo od dječije paralize, a da je ta bolest kasnije iskorijenjena upravo zahvaljujući vakcinama

Mik Džeger. Agencije

A. F.

17.4.2021

Mik Džeger (Mick Jegger) je u svojoj novoj pjesmi “Easy Sleazy” “potkačio” antivaksere i teoretičare zavjere, a u intervjuu za magazin  naveo je da je riječ o ljudima sa kojima ne vrijedi raspravljati.


Mik Džeger nedavno su iznenadili obožavaoce novim singlom „Eazy Sleazy“. Pjesma je nastala tokom karantina uvedenog zbog pandemije koronavirusa, a Džeger se u njoj osvrnuo i na teorije zavjere i antivakserski pokret.


Legendarni roker izjavio je u intervjuu da je te stihove napisao nakon što su njegovi bliski prijatelji i članovi porodice počeli da vjeruju u teorije zavjere.


- Imam prijatelje i rodbinu koji se upuštaju u te stvari koje su jednostavno iracionalne. Naravno, ne vrijedi razgovarati sa njima o tome. Dobili su ono u šta vjeruju i oni vjeruju u to. I nije važno šta ćete reći, oni će i dalje vjerovati u to. Tu racionalna misao ne funkcioniše -  ocijenio je Džeger.


Podsjetio je i da se, kada je bio dijete, umiralo od dječije paralize, a da je ta bolest kasnije iskorijenjena upravo zahvaljujući vakcinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.