UOČI POKOPA

Kraljica Elizabeta objavila svoju najdražu fotografiju s princom Filipom

U petak navečer na društvenim mrežama kraljevske porodice objavljena je jedna od najdražih fotografija kraljice Elizabete s princom Filipom

Princ Filip i kraljica Elizabeta. Agencije

Fu. M.

17.4.2021

Princ Filip (Philip), vojvoda od Edinburga i suprug britanske kraljice Elizabete II bit će pokopan u danas poslijepodne u kraljevsku kriptu dvorca Vindzor u porodičnom krugu zbog ograničenja uvedenih u okviru borbe protiv koronavirusa.

Sprovod će započeti u 15:40 sati kada će povorka s lijesom krenuti iz privatne kapele u dvorcu uz pogrebni marš i minutu šutnje širom zemlje, prenosi "Jutarnji list".

Nakon službe u kapeli svetog Jurja nadbiskup će dati blagoslov nakon što se lijes spusti u kraljevsku kriptu.

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju će prisustvovati samo 30 zvanica od kojih je većina članova kraljevske porodice.

U petak navečer na društvenim mrežama kraljevske porodice objavljena je jedna od najdražih fotografija kraljice Elizabete s princom Filipom.

Kraljevski par snimila je njihova snaha grofica od Veseksa, supruga njihova najmlađeg sina, princa Edvarda, i to 2003. godine u trenucima opuštanja na prekrasnoj livadi blizu grada Balatera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.