SAMANTA FOKS

Jedna od najzgodnijih pjevačica 80-ih najavila da se udaje za djevojku

Iako nije bila za modne piste jer je visoka samo 153 centimetra, fotogenična tinejdžerica mogla se pohvaliti mjerama 90-60-90

Samanta Foks. Arhiv

A. F.

25.5.2021

Britanska pjevačica i model Samanta Foks (Samantha Fox) nekada je bila seks-simbol, ali i danas još uvijek izgleda odlično. 

Nedavno je otkrila da se udaje za svoju dugogodišnju djevojku. Mnoge njene nekadašnje fanove to je iznenadilo. 

Foks je svoju karijeru počela graditi sa svega 16 godina kad je počela pozirati u toplesu za britanski tabloid.


Iako nije bila za modne piste jer je visoka samo 153 centimetra, fotogenična tinejdžerica mogla se pohvaliti mjerama 90-60-90 (i to bez hirurških intervencija). Nakon što se progurala na britansku scenu sa toples slikama u The Sunu i Playboyu, pokazala je i svoj pjevački talent.

Iako su za njom uzdisali muškarci širom svijeta koji su pratili po koncertima i čak tetovirali na sebe njeno ime, pjevačica je 2003. napokon javno priznala kako je zapravo privlače žene.

Dugo je vremena bila u vezi sa svojom menadžericom sve dok ona, nažalost, nije preminula od raka 2015. godine. Nakon četiri godine, sreću je pronašla sa sadašnjom zaručnicom Lindom.

Tokom njene karijere koju su obilježile seksi fotografije i muzički hitovi, Foks se okrenula kršćanstvu. 

- Bog mi je podario tijelo. Znam da su moje fotografije brojne ljude razveselile i u tome nema konflikta - izjavila je pjevačica na i 55. rođendan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.