SLAVNI DJ

Dejvid Geta s 53 izgleda mlađe nego prije 10 godina, stručnjaci pojasnili zašto

Svoju tjelesnu težinu održava, ali istovremeno povećava mišićnu masu i smanjuje tjelesnu mast

Dejvid Geta. AGENCIJE

A. F.

21.4.2021

Kad god Dejvid Geta (David Guetta)  na Instagramu objavi fotografiju  njegove obožavateljice padaju u trans. 53-godišnji DJ  izgleda bolje i mlađe nego ikad prije, a sudeći prema riječima nekoliko stručnjaka, tajna je u nekoliko sportova kojima se bavi.

- Ustanem, pojedem doručak, odem u teretanu, ručam, a onda počinjem raditi. Navečer odradim show i legnem u krevet -  izjavio je on .

Svoju tjelesnu težinu održava, ali istovremeno povećava mišićnu masu i smanjuje tjelesnu mast.

- Ne želim biti veliki, mišićavi tip, nego definiran i snažan - kazao je. 

Fitness stručnjak  Džejms Grifed (James Griffith) smatra da Geta izgled duguje dobroj ravnoteži kardija i treninga snage.

- Izgled poput njegovog možete postići bez dizanja teških utega. Dovoljno je koristiti vlastitu tjelesnu težinu i graditi snagu -  pojašnjava za Daily Mail.

Osim u teretani, Geta vrijeme provodi surfajući, igrajući tenis i vježbajući jogu.

Geta jede četiri veća i dva manja obroka u danu. Sastoje se od proteina, manje količine ugljikohidrata, puno povrća i voća. Zdrave masti uključuje jedenjem orašastog povrća, lososa i maslinovog ulja, a šećer izbjegava. Također, ne pije alkohol i ne puši.

- Potpuno je jasno da zahvaljujući svom životnom stilu izgleda mlađe, ali ne treba zanemariti ni ulogu genetike -  poručio je stručnjak za starenje dr. Ros Peri (Ross Perry).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.