INTRIGIRA JAVNOST

Sestra Majkl Džeksona na meti kritika zbog plastičnih operacija

Smatraju da je imala najmanje desetak operacija na licu i da tu nije kraj

Sestra Majkla Džekson. AGENCIJE

A. F.

20.4.2021

La Toja Džekson (La Toya Jackson), sestra slavnog pjevača Majkla Džeksona  (Michael Jackson), već izvjesno vrijeme intrigira javnost svojim izgledom koji je nažalost daleko od prirodnog.

Mnogi strani mediji su prenijeli mišljenja stručnjaka i plastičnih hirurga koji tvrde da je La Toja podizala obrve, sužavala bradu i nos i sređivala obraze. Smatraju da je imala najmanje desetak operacija na licu i da tu nije kraj.


Za razliku od svog pokojnog brata, kralja popa Majkla Džeksona nije izbjeljivala kožu, ali je otišla u drugu krajnost. Naime mnogi komentari javnog mnjenja upućeni su na račun njenog lica da izgleda previše plastično i kao da će se u svakom trenutku raspasti.

La Toja se proslavila singlom "Heart Don't Lie" 1984., a 90-ih godina je doživjela pad svoje muzičke karijere koju je ponovno oživjela 2000-ih. Radila je i na televiziji, a iza sebe ima brak s pokojnim Džekom Gordonom (Jackom Gordonom ) koji joj je bio i dugogodišnji menadžer za kojeg se, kako je sama isticala, prisilno udata 1989.

U svojim memoarima iz 1991. godine La Toja je iznijela tvrdnje da ju je otac zlostavljao, a sudeći po mišljenju psihologa, postoji mogućnost da su upravo ovakvi događaji uzrok zbog čega je postala ovisna o operacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.