TRAGIČNI ODLAZAK

Takmičarka "Zvezda Granda" za "Avaz" nakon samoubistva kolege: Momir mi nije djelovao kao osoba koja bi bilo šta sebi uradila

Na takmičenju, prije snimanja, svi su nekako isprepadani, pod stresom, a on je uvijek bio šaljiv i vedrog duha. Bodrio je druge

Piše: N. Ajnadžić

21.4.2021

Slađa Zubčević o tragično preminulom Momiru Lukovacu. Arhiv

Slađa Zubčević iz Sarajeva, takmičarka "Zvezda Granda" potrešena je viješću o smrti njenog kolege Momira Lukovca, koji je rodom iz Banje Luke, a živio je u Podgorici.

Govori se da je uzeo sebi život, mada zvanične potvrde nema. Ipak, Zubčević govori kako je tragično što ga više nema.

- Bili smo na završnoj audiciji za "Zvezde Granda" zajedno. Znamo se i od prije, sa nekih svirki. Nažalost, tačno je da se ubio, tako sam i ja čula. Šokirana sam, jer mi nije djelovao kao osoba koja bi bilo šta uradila sebi. Bio je vedrog duha, pozitivan. Činilo mi se da ga nikakav problem ne može izbaciti iz takta. Barem u tom takmičarskom dijelu, bio je uporan i jak. Baš me ovo iznenadilo - kazala je Zubčević.

Dodala je da je prvobitno mislila da je preminuo od koronavirusa.

- Kada su mi javili šta se zapravo desilo, nije mi dobro bilo. Apsolutno nije bio takva osoba. Uvijek je bio veseo. Na takmičenju, prije snimanja, svi su nekako isprepadani, pod stresom, a on je uvijek bio šaljiv i vedrog duha. Bodrio je druge, nije bio pod strahom. Ne znam šta mu se desilo. Vjerovatno neka krupna stvar, čim je došlo do toga. Jeste mlad, ali je zrelo razmišljao. Tragično je ovo - zaključila je Zubčević.

Govori se kako se Lukovac posvađao s djevojkom s kojom je živio te da se zbog toga odlučio na ovaj čin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.