KRAJEM LJETA PRVA KLAPA

Serija o Aci Lukasu "Kafana na Balkanu" snimat će se i u Sarajevu

Naziv je dobila po jednoj od najpopularnijih Lukasovih pjesama

Piše: N. Ajnadžić

24.4.2021

Lukas: Jedini sam živi pjevač o kojem je napravljena serija za života. Arhiv

Dok srbijanski pjevač Aca Lukas promovira album “Uspavanka za ozbiljne bebe”, planira se snimanje serije o njegovom životu. Već se zna i naziv, a dat je po jednoj od najpopularnijih Lukasovih pjesama - „Kafana na Balkanu“.

Životna priča

Za „Dnevni avaz“ iz producentske kuće „Hype“ iz Beograda otkrili su mnoštvo zanimljivih, a nepoznatih detalja o ovom projektu.

Serija se radi prema knjizi i scenariju Vanje Bulića te u saradnji s Telekomom Srbije.

- Bit će deset epizoda. Lukas kaže da je jedini živi pjevač o kojem je napravljena serija za života. Ali se slaže s ovom idejom. To je jedna životna priča i mislim da je to nešto što treba da ostane narednih 50 godina. On, kao pojava, toliko je kontroverzan da ga svi vole. I oni koji ga ne vole poštuju njegovu muziku i vole da je slušaju - kazali su nam iz „Hypea“.

I sam Lukas će učestvovati u projektu. Arhiv

Dodali su da će mlađi naraštaji moći vidjeti kako su pravili velike koncerte, ali i mnoga druga dešavanja.

- Bit će to baš zanimljivo, nešto što nije do sada u našim serijama viđeno. A i Lukas će isto biti dio serije, učestvovat će. Bit će tu mlađi i stariji Lukas. Igrat ćemo se malo s likovima. Kasting za glumce će biti krajem maja, a prvu klapu očekujemo krajem ljeta - ističu iz produkcije.

Pomjeriti granice

Ime reditelja nisu željeli još otkriti, ali kažu kako će to biti veliko ime.

- Neće se samo u Beogradu snimati, bit će malo iSarajeva, Skoplja i Zagreba. Nije Lukas samo život proveo u Beogradu. Bit će malo i Amerike, Njemačke. Ovo će sigurno biti serija koja će pomjeriti granice na estradi i u šoubizu - zaključili iz „Hype“ produkcije.


Govorilo se i o filmu

Još ranije se govorilo kako će se o Aci Lukasu snimiti film te da je, također, Vanji Buloviću povjereno da radi na scenariju. Špekuliralo se da je Lukasovoj bivšoj supruzi Sonji Vuksanović ponuđeno da igra glavnu ulogu, odnosno samu sebe.

Planirano je da u film stanu samo najzanimljiviji segmenti njegovog lika i djela, dok će u seriji biti prikazani njegovo odrastanje, put kojim je išao, bavljenje rokenrolom u grupi „Viktorija“, nastupi na splavovima 90-ih...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.