OČEKIVANJA

Izudin Bajrović za "Avaz" uoči dodjele Oscara: "Quo vadis, Aida?" je već mnogo napravio

Lijepo je da smo došli do toga, da smo došli do faze da smo u zadnjih pet koji smo ostali i od kojih će jedan dobiti Oscara, kaže Bajrović

Piše: E. Trako

25.4.2021

Izudin Bajrović sa sinom Dinom na setu filma. Avaz

Izudin Bajrović, jedan od glavnih glumaca u filmu "Quo vadis, Aida?" rediteljice Jasmile Žbanić koji se večeras bori za Oscara, govorio je za portal "Avaza" o svojim očekivanjima. 


- Nema nikakve euforije, nikakve treme. Lijepo je da smo došli do toga, da smo došli  do faze da smo u zadnjih pet koji smo ostali i od kojih će jedan dobiti Oscara. Ako ga dobijemo lijepo, ako ga ne dobijemo već je dosta film uradio - kaže Bajrović za "Avaz". 


Naglasio je da je ovo generacijski film. 


- Sigurno je film koji ostaje budućim generacijama i to je bitno. Film je dobar, film je psotigao već jako puno. Čulo se za njega u svijetu, opet se obnovila priča o tragediji koja nam se dogodila, o genocidu u Srebrenici. Nije zaboravljeno to, što je jako bitno - kaže Bajrović. 


Dodao je da će dio ekipe filma večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu pratiti dodjelu Oscara. 


Također, uz Izudina Bajrovića u ovom filmu pojavljuje se i njegov sin Dino.


Film “Quo Vadis, Aida?” bh. rediteljice Jasmile Žbanić nominovan je u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku. Film tematizira genocid u Srebrenici. Film ”Quo Vadis, Aida?” već je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bh. publika se nada još jednom Oscaru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.