IZUZETAN FILM

Jedan od najpoznatijih svjetskih filmskih kritičara razočaran jer "Quo Vadis, Aida" nije dobio Oskara: Ovo je zagonetka

Znam da je bilo neizbježno, ali još uvijek se osjećam prazno što je izuzetan film 'Quo Vadis, Aida?' izgubio od "Another Round", napisao Turan

Kenet Turak. Agencije

Fu. M.

26.4.2021

Iako bosanskohercegovački film "Quo vadis, Aida?" nije nagrađen prestižnom nagradom Oskar na sinoćnoj ceremoniji u Los Anđelesu, nisu izostale čestitke, pohvale i riječi podrške rediteljici Jasmili Žbanić i ekipi koja je radila na filmu.

Jedan od najpoznatijih svjetskih filmskih kritičara Kenet Turan (Kenneth Turan) na Twitteru je objavio kako je razočaran što film "Quo Vadis, Aida", nije dobio zlatnog kipića.

- Znam da je bilo neizbježno, ali još uvijek se osjećam prazno što je izuzetan film 'Quo Vadis, Aida?' izgubio od "Another Round" na dodjeli Oskara 2021. Ovo je zagonetka koju ne mogu riješiti - naveo je Turan.

Turanov status. Twitter

Najboljim međunarodnim filmom na 93. dodjeli priznanja Akademije filmskih umjetnosti i nauka proglašen je "Another Round" danskog režisera Thomasa Vinterberga kome je čestitala i autorica bh. kandidata za najprestižniju nagradu u filmskoj industriji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.