VELIKA GODIŠNJICA

Princ Vilijam i Kejt Midlton slave 10 godina braka

Objavili nove fotografije na društvenim mrežama

Kejt Midlton i princ Vilijam: Objavili nove fotografije. Instagram

L. K. P.

29.4.2021


Svaka velika godišnjica ili rođendan u Kensingtonskoj palači popraćena je i portretima na društvenim mrežama pa su povodom 10. godišnjice braka vojvotkinja Ketrin (Catherine) i princ Vilijam (William) objavili portrete iza kojih stoji Kris Flojd (Chris Floyd). Na fotografijama koje su objavili povodom okrugle godišnjice, izgledaju jednako sretno, kao i na dan kad su izmijenili zavjete ispred nekoliko miliona ljudi širom svijeta koji su pratili ceremoniju vjenčanja u Vestminsterskoj opatiji 2011. godine.

Kraljevski par objavio je fotografije na službenom profilu Kensingtonske palače, a nastale su u vrtu palače ranije ove sedmice. Za fotografije su se modno uskladili, dok je princ Vilijam odabraoa traper košulju i plavi džemper, Kejt je zablistala u lepršavoj plavoj proljetnoj haljini, a pažnju je ukrao prekrasan zaručnički prsten.


Njega je Kejt prvi put pokazala na portretima povodom zaruka u oktobru 2010., a prsten ima veliko značenje za princa i vojvotkinju, piše "Harpers Bazaar", jer je pripadao princezi Dajani. Prilikom zaruka, Vilijam je svojoj budućoj supruzi dao prsten rekavši kako je na taj način osigurao da njegova majka, pokojna princeza Dajana, prisustvuje njihovom vjenčanju. Od tada, zaručnički prsten koji se procjenjuje na više od 400 hiljada dolara, postao je jedan od onih prstenova čiji je izgled mnogima inspiracija već više od desetljeća.

I Viljamov sat ima svoju važnost. Radi se o Omega Seamaster Quartz satu za kojeg se vjeruje da je dar njegove pokojne majke. Nosio ga je i na vjenčanju te ga rijetko skida.

U deset godina braka dobili su troje djece, prinčeve Džordža (George) i Luisa (Louis) te princezu Šarlot (Charlotte).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.