SRAMOTAN POTEZ

Uništen mural posvećen Rajku Dujmiću, njegova udovica i fanovi zgroženi

Snježana je na društvenoj mreži objavila da je neko išarao mural koji je nastao u sjećanje na Rajka

Snježana i Rajko Dujmić. Agencije

L. K. P.

3.5.2021


Snježana Dujmić požalila se pratiteljima na Facebooku da je neko devastirao mural posvećen njenom pokojnom suprugu Rajku Dujmiću, koji od oktobra prošle godine krasi jednu zgradu u zagrebačkom naselju Ravnice. Snježana je na društvenoj mreži objavila da je neko išarao mural koji je nastao u sjećanje na Rajka, koji je preminuo 4. avgusta 2020. od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći. 

- Prije tri mjeseca neko je unakazio Rajkov mural, napisao velikim slovima "peder" i nacrtao muški spolni organ na tipkama klavira, napisala je Snježana uz fotografije.

Njeni pratioci komentirali su kako je takav potez sramotan.

- Nemam riječi. Prestrašno. Kakvih sve to ljudi ima? Koliko primitivizma postoji kod nas, napisali su. Jedna pratiteljica upitala je može li se to oprati, na što je kompozitorova udovica odgovorila da ne može.


Prije 3 mjeseca je netko unakazio Rajkov mural!!!!!! Napisao velikim slovima PEDER i nacrtao muški spolni organ na tipkama od klavira.

Posted by Snježana Dujmić on Friday, 30 April 2021

Mural posvećen Dujmiću osvanuo je na zgradi u Ravnicama u oktobru prošle godine i njegovu fotografiju prva je objavila Snježana na Facebooku te istaknula kako se osjeća zahvalno.

Inače, udovica muzičke legende početkom aprila u intervjuu za hrvatske medije otkrila je kako je u pripremi novi album s deset neobjavljenih pjesama nastalih na Rajkovom klaviru.

- Pjesme su esencija Rajkovih emocija, onaj pravi Rajko, rekla je Snježana i otkrila kako će te dosad brižno čuvane pjesme otpjevati neka od najzvučnijih imena domaće scene.

- Znam ih dva od deset. To su Nina Badrić i Novi fosili, ispričala je.

Iako su Rajko i Snježana s ostatkom članova "Novih fosila" imali mnogo razmirica, odlučili su sve to ostaviti u prošlosti.

- Nema ljutnje. Treba to otpustiti, život mora ići dalje. Neke stvari treba ostaviti iza sebe. Mislim da je to najpametnije, ja sam bolje, lakše mi je, zadovoljnija sam, mirnija, istakla je.

Dujmić je preminuo u riječkoj bolnici na Sušaku samo tri dana prije 66. rođendana. Porodica je u najtežim trenucima odlučila napraviti humanu gestu pa je donirala njegove organe kako bi spasila živote drugih. Osim supruge Snježane, iza njega je ostao i sin Tin.

Rajko je ostavio neizbrisiv trag na estradi. Najpoznatiji je u javnosti kao dio grupe "Novi fosili", a napisao je gotovo dvije hiljade pjesama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.