UJEDINJENJE SVIJETA

Džej Lo i Selena Gomez udružene: Prikupljaju 22 milijarde dolara za vakcine siromašnim zemljama

Pozovimo svjetske lidere da ravnopravno dijele doze vakcine, poručila je Gomez

N. Aj.

3.5.2021

Dženifer Lopez i Selena Gomez. Agencije

Međunarodna organizacija "Global Citizen" sinoć je održala ambicioznu kampanju za pomoć medicinskim radnicima i u najsiromašnijim zemljama svijeta da brzo prime COVID-19 vakcine.

Oni su ovim gestom apelirali da neophodne COVID-19 vakcine budu raspodeljene ravnopravno, bez diskriminacije zemalja "trećeg svijeta". 

Naime, sinoć je održan "VAX LIVE: Koncert za ponovno ujedinjenje svijeta", sa ciljem da korporacije prikupe nevjerovatnih 22 milijarde dolara za globalno vakcinisanje.

Koncert će se 8. maja emitirati na raznim američkim TV kanalima, ali i YouTubeu, a vodit će ga Selena Gomez, dok će sa Dženifer Lopez (Jennifer) biti glavni izvođač.

Kampanja "Global Citizen's Recovery Plan for the World" (Plan oporavka za svijet) planira kupljanje umjetnika, zabavljača, svjetskih lidera i još mnogo toga kako bi osigurali ravnomjernu distribuciju vakcina širom svijeta i proslavili budućnost punu nade.

Osim Dženifer, ovom humanitarnom projektu pridružili su se i drugi muzičari, poput "Foo Fighters", Edi Veder (Eddie Vedder), Džej Balvin (J Balvin) i H.E.R.

- Postoji 27 miliona zdravstvenih radnika širom svijeta koji nemaju pristup vakcini. Imam 38 godina i nije etično da primim vakcinu prije ovih heroja. Dakle, potrebno je da vlade hitno doniraju doze vakcina u ugroženim krajevima - izjavio je Hju Evans (Hugh Evans), jedan od osnivača organizacije.

Selena Gomez je rekla:

Ovo je historijski trenutak da podstaknemo ljude širom svijeta da prime vakcinu kada im postane dostupna. Pozovimo svjetske lidere da ravnopravno dijele doze vakcine. Zovemo ljude da uživaju u muzičkoj noći, koja nam se prošle godine činila nemogućom. Jedva čekam da budem dio toga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.