PRVA KLAPA U SARAJEVU

Pogledajte kakva atmosfera vlada na snimanju Tanovićevog "Deset u pola"

Tanović potpisuje i scenarij zajedno sa Nikolom Kuprešaninom, dok je direktor fotografije Pulicerom nagrađeni Damir Šagolj

Damir Šagolj i Danis Tanović. Sarajevo Film Festival

Piše: N. Aj.

3.5.2021

Danas je pala prva klapa u Sarajevu novog filma oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola"

Ostvarenje se snima u okviru projekta Sarajevo Film Festivala "Sarajevo grad filma za globalne ekrane".

Mnogi se raduju novom igranom filmu bh. reditelja, a ovaj put je radnja smještena u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu sarajevskih ćevabdžija, prijatelja i antipoda koji se sukobljavaju oko kvalitete ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promjene.

U videu pogledajte djelić atmosfere sa snimanja.

Tanović u ovom filmu ponovo sarađuje s Brankom Đurićem Đurom i Izudinom Bajrovićem, nakon filmova "Ničija zemlja" i "Smrt u Sarajevu", a uz Đurića i Bajrovića u glavnim ulogama su i mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković.

U glumačkoj postavi su i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Tanović potpisuje i scenarij zajedno sa Nikolom Kuprešaninom, dok je direktor fotografije Pulicerom nagrađeni Damir Šagolj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.