DŽESIKA ALBA

"Djevojka iz komšiluka" imala teško djetinjstvo: Bila oteta s 15 godina, ali o tome nikada nije govorila, čak ni policiji

Dobivala uvrede na račun izgleda

Alba: Privatni život čuva ljubomorno za sebe. Arhiv

Piše: N. Ajnadžić

4.5.2021

Američka glumica i suosnivačica kompanije „Honest Company“ Džesika Alba (Jessica) 29. aprila je proslavila jubilarni 40. rođendan.

Na taj dan objavila je fotografiju na Instagramu svoje predivne petočlane porodice. Osim nje, na fotografiji je njen suprug Keš Varen (Cash Warren) te njihovo troje djece kćerke Heven Garner (Haven, 9) i Onor Meri (Honor Marie, 12) te sin Hejs (Hayes, 3).

Srce i nada

- Srce mi je puno nade i sve što radim u životu je za vas - napisala je u opisu fotografije Alba.

Prethodno je Alba objavila video na kojem se vidi da je rođendan proslavila samo s najbližima.

U martu je glumica tek progovorila o svojoj odluci da se povuče iz svijeta glume nakon rođenja svog prvog djeteta.

- Njeno rođenje me motiviralo na to. Iskreno, tada sam bila na vrhuncu svoje glumačke karijere - priznala je glumica.

Otkrila je da je shvatila da se više ne može baviti glumom i u njoj biti autentična.

- Jednostavno sam prestala brinuti o tome. Bilo je jače od mene. Osjećala sam da sam s njenim rođenjem dobila novu platformu i zapitala se šta mogu učiniti s njom kako bih napravila nešto značajno - otkrila je Alba, koja se danas prvenstveno bavi poslovanjem svoje uspješne kompanije „The Honest Company“.

Alba sa suprugom i djecom. Instagram

Mnogi smatraju da, osim toga što je zagazila u petu deceniju, izgleda mnogo mlađe i odaje utisak „djevojke iz komšiluka“.

Iako i danas važi za jednu od najljepših žena, oduvijek je sumnjala u sebe i svoj izgled. Zbog teškog djetinjstva, odlučila se za život koji je daleko od očiju javnosti i svoju privatnost već godinama ljubomorno čuva za sebe, a za to postoje dobri razlozi.

Sa samo 15 godina bila je oteta. Provela je 14 sati prije nego što je pronađena zavezana u gepeku automobila. O ovoj otmici glumica nikada nije javno govorila.

Zna se samo da je tokom snimanja svoje prve serije "Flipper" 1996. godine počela dobivati čudne pozive koje je ignorirala misleći da se neko šali s njom. Ubrzo nakon toga je oteta. Kada je pronađena zavezana u gepeku automobila, odvedena je u policiju na saslušanje. Međutim, slučaj nikada do kraja nije rasvijetljen, jer je Džesika odbila odgovoriti na pitanja o otmici.


Psihičko zlostavljanje

Nažalost, ovaj događaj nije bila jedina trauma u njenom djetinjstvu.

Džesika je bila ozbiljno bolesna kao dijete, imala je astmu, upalu pluća više puta svake godine, patila je od poremećaja hiperaktivnosti i opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

I u školi su je zvali pogrdnim imenima samo zato što se razvijala prije svojih vršnjakinja.

Napustila svijet glume i osnovala kompaniju „Honest Company“. Arhiv

Zbog godina psihičkog zlostavljanja, Džesika je patila i od poremećaja ishrane. I nikada nije vjerovala da je lijepa žena.

Za vrijeme snimanja filma "Dark Angel" upoznala je Majkla Veterlija (Michael Weatherly) s kojim je bila četiri godine u vezi. Na njen dvadeseti rođendan Majkl ju je zaprosio uprkos neodobravanju njenih roditelja i razlici od 12 godina. Ali, tri godine nakon vjeridbe su raskinuli.

Sadašnjeg supruga Keša Vorena Džesika je upoznala dok je snimala film "Fantastic Four" 2004. godine. Vjenčali su se 2008. godine, a ubrzo potom su dobili i prvo dijete. Džesika se nakon toga povukla iz javnosti, a od 2012. godine imala je samo jednu važnu ulogu i to u nastavku filma "Sin City's Sequel".

Četvrta najplaćenija glumica

Njena kompanija "The Honest Company" sada vrijedi nevjerovatnih milijardu dolara. Glumica ima platu od 270 miliona funti, što je čini četvrtom najplaćenijom glumicom svih vremena. Ispred nje su Sandra Bulok (Bullock), Džejn Fonda (Jane) i Anđelina Džoli (Angelina Jolie).

Stidjela se svog tijela

Iako je Džesika Alba rođena u katoličkoj porodici, crkva je osuđivala njen izgled.

- Sjećam se da je u crkvi jedan stariji muškarac želio da me udari, a moj sveštenik je rekao da je to zbog toga što nosim provokativnu odjeću, iako to nije bilo tačno. Zbog toga sam se osjećala krivom što sam bila poželjna suprotnom spolu. Stidjela sam se svog tijela - rekla je Džesika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.