SRODNE DUŠE

Ko je žena s kojom je Bil Gejts provodio po jedan vikend godišnje?

Kada sam razmišljao da zaprosim Melindu, prvo sam En pitao za mišljenje, rekao je Gejts

A. K.

5.5.2021

Bill Gates i Ann Winblad. Ilustracija

Bil (Bill) i Melinda Gejts (Gates) bili su jedan od najpoznatijih parova na svijetu, a njihov brak potrajao je gotovo tri decenije. U ponedjeljak su objavili da se razvode nakon 27 godina braka, te su kazali da će zajedno biti angažirani u radu Fondacije koju su osnovali. 

Uvijek su vrlo iskreno govorili o svom odnosu, a jedan od najintrigantnijih detalja njihovog braka je činjenica da nije izgubio kontakt s bivšom djevojkom te da se čak s njom nalazio jednom godišnje, bez Melinde.

Ovaj krajnje zanimljiv detalj iz njihovog života prvi put je objavljen u javnosti 1997.  godine u velikoj reportaži o poznatom paru koju je objavio ugledni časopis Time.

Gejts je Melindu upoznao kad se zaposlila u Majkrosoftu (Microsoft) 1987. godine, kada je on bio u vezi s En Vinblad (Ann Winblad), američkom poduzetnicom za razvoj softvera i ulaganje, pisao je tada časopis Time. Razvili su čvrsto prijateljstvo koje se održalo i nakon raspada veze.

Gejts se dogovorio sa suprugom da će on i En zajedno provesti produženi vikend svakog proljeća. Gejts je odlazio u njenu kuću u Sjevernoj Karolini.


- Kada sam razmišljao da zaprosim Melindu, prvo sam En pitao za mišljenje - otkrio je Gejts 1997. godine.

Čitatelji su tada, ali i danas bili iznenađeni što je Melinda pristala na takav dogovor bivših ljubavnika.

Novinar je u reportaži vezu En i Bila nazvao jedinstvenom i neponovljivom.

- Bili su srodne duše, ali i umovi. Kada su bili zajedno na odmoru u Brazilu zajedno su proučavali udžbenik "Molekularna biologija gena" na 1.100 stranica, a zatim studirali bioinženjering - navedeno je u reportaži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.