SKROMNA FEŠTA

Mali princ Arči napunio dvije godine: Slavit će preko Zooma, nazvat će kraljicu i rođake

Poseban dan u britanskoj kraljevskoj porodici

Arči i Megan Markl. Agencije

L. K. P.

6.5.2021


Arči Harison Mountbaten-Vindzor (Archie Harrison Mountbatten-Windsor), sin vojvode od Saseksa (Sussex), princa Harija (Harry, 36) i vojvotkinje od Saseksa, Megan Markl (Meghan Markle, 39), danas slavi svoj drugi rođendan.

Njegovi roditelji Hari i Megan tom će prilikom kraljici Elizabeti II (95) uputiti poziv preko Zooma, kako bi svi zajedno proslavili rođendan sina i praunuka, tvrdi izvor blizak porodici.

Uprkos napetostima u odnosu princa Harija i princa Vilijama (William), očekuje se da danas na to nakratko "zaborave" kako bi barem online pozivom obilježili Arčijev rođendan, piše Mirror.


Britanska kraljevska porodica. Agencije

Naime, maleni Arči već duže vrijeme živi s roditeljima u Sjevernoj Americi zbog čega je udaljen od gotovo svih svojih rođaka.

Zbog toga će danas imati virtualni sasanak s njima. Arči će se preko kamere vidjeti s prinčevima Džordžom (George) i Luizom (Louis) te princezom Šarlot (Charlotte).

Prema pisanju britanskih medija, vjeruje se da će Hari i Vilijam danas svoje razlike u mišljenjima ostaviti sastrane, barem na sat vremena, kako bi obilježili poseban dan malenog Arčija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.