SKROMNA FEŠTA

Mali princ Arči napunio dvije godine: Slavit će preko Zooma, nazvat će kraljicu i rođake

Poseban dan u britanskoj kraljevskoj porodici

L. K. P.

Arči i Megan Markl

Foto: Agencije


Arči Harison Mountbaten-Vindzor (Archie Harrison Mountbatten-Windsor), sin vojvode od Saseksa (Sussex), princa Harija (Harry, 36) i vojvotkinje od Saseksa, Megan Markl (Meghan Markle, 39), danas slavi svoj drugi rođendan.

Njegovi roditelji Hari i Megan tom će prilikom kraljici Elizabeti II (95) uputiti poziv preko Zooma, kako bi svi zajedno proslavili rođendan sina i praunuka, tvrdi izvor blizak porodici.

Uprkos napetostima u odnosu princa Harija i princa Vilijama (William), očekuje se da danas na to nakratko "zaborave" kako bi barem online pozivom obilježili Arčijev rođendan, piše Mirror.

  • Britanska kraljevska porodica

    Britanska kraljevska porodica

    Foto: Agencije


Naime, maleni Arči već duže vrijeme živi s roditeljima u Sjevernoj Americi zbog čega je udaljen od gotovo svih svojih rođaka.

Zbog toga će danas imati virtualni sasanak s njima. Arči će se preko kamere vidjeti s prinčevima Džordžom (George) i Luizom (Louis) te princezom Šarlot (Charlotte).

Prema pisanju britanskih medija, vjeruje se da će Hari i Vilijam danas svoje razlike u mišljenjima ostaviti sastrane, barem na sat vremena, kako bi obilježili poseban dan malenog Arčija.

NA VRH

Podijeli članak na