RAZGOVOR

Slađana Mandić za "Avaz": Kao da je život svima postao rijaliti

Ne bih nikada ušla u rijaliti, pogotovo ne u ovu vrstu koja se kod nas prezentira, rekla je pjevačica.

Slađana Mandić: Doslovno je sve stalo, kako meni tako i kolegama. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

9.5.2021

Slađana Mandić, bosanskohercegovačka pop-folk pjevačica, kao i mnoge njene kolege, bori se uprkos pandemiji koronavirusa. Slađa, kako je odmilja zovu, naporno radi. Snimila je već nekoliko novih pjesama, ali čeka „bolja vremena“.


Slađana Mandić: Nemam nikakvo mišljenje o rijalitiju. Instagram

Ozbiljni autori

- Doslovno je sve stalo, kako meni tako i kolegama. Ali, kada pogledate situaciju u svijetu, drugima je teže nego nama, pjevačima. Trebamo se nadati i vjerovati da će biti bolje - rekla je Mandić u razgovoru za „Avaz“.

Njene nove numere uskoro će ugledati svjetlost dana, zapravo onda kada se sve stabilizira.

- Spremne su, čekam pravo vrijeme. Svaka pjesma i spot zahtijevaju mnogo ulaganja. Najveći problem je što trenutno nema nastupa i nemamo „feedback“ od publike, ne mogu doživjeti numeru. Nisam neko ko radi „pjesmičice“ tek tako, u pitanju su ozbiljni autori i pjesme i bilo bi šteta da ne zažive na pravi način - dodala je.

Otkrila je da planira uraditi duet, ali nije željela više govoriti o tome.

- Što se tiče saradnje, baziram se na starije kolege, ali ja sam neko ko prati dešavanja, uvijek sam tu da podržim nova lica na sceni - istaknula je Mandić.

Mnogo se pisalo i pričalo o njenom odnosu s jednim od najpopularnijih pjevača današnjice Dejanom Matićem. Skoro kao i uvijek, Mandić je otvoreno odgovorila na pitanje o kolegi s kojim, kako je rekla, ima korektne odnose.

- Svi imamo prošlost, bivše veze, ali ako ste bili u vezi s nekim ko je, također, javna ličnost, naravno da će se to spominjati. Svakako je u pitanju jedan normalan odnos. Dejan ima svoj život i porodicu, kao i ja. Sada smo kolege s estrade i to je to - kazala je Mandić.

Slađana Mandić: Svijet se mijenja, novo vrijeme dolazi. Instagram

Ne uklapam se

Dobivala je pozive za rijaliti emisije, kojih je danas napretek. Ipak, kako tvrdi, pjevačica ne želi biti dio toga.

- Ne bih nikada ušla u rijaliti, pogotovo ne u ovu vrstu koja se kod nas prezentira. Nemam nikakvo mišljenje o rijalitiju, ni ružno ni lijepo. Smatram samo da se pogrešna slika šalje mladim generacijama, da odrastaju na pogrešnim primjerima. Sve to se previše uvuklo u društvo i postalo normalno. Kao da je svima život postao rijaliti - iskrena je bila pjevačica.

Svjesna svog izgleda, ali i trendova koji vladaju na javnoj sceni, posebno onih koji se tiču vizuelnog prezentiranja, Mandić je istakla da nema ništa protiv estetskih operacija.

- Svijet se mijenja, novo vrijeme dolazi. Ja sam neko ko sve radi u granicama ukusa, a to što mnoge djevojke danas liče jedna na drugu, to je do njih. Trudim se da se izdvojim. Mislim da je poenta da budemo drugačiji, ne želim se uklapati u masu. Naravno, treba pratiti trendove, ali i biti svoj. Što se tiče korekcija, sve što je u mjeri to podržavam. Vraća se vrijeme prirodnih ljepotica, tako da sam ja za ono „manje je više“ - istakla je plavokosa ljepotica.

Slađana Mandić: Takmičenje mi je pomoglo. Instagram

"Zvezde Granda" su mi pomogle

Dotakla se i „Zvezda Granda“, šoua u kojem je i ona nekada učestvovala.

- Lijepo iskustvo i uspomene. Neko sam ko se spontano prijavio, na nagovor moje sestre, nije mi uopće to bilo u planu, na kraju sam bila finalista. Sjajnu saradnju i danas imam s “Grand“ produkcijom. Takmičenje mi je pomoglo u smislu da su me šire narodne mase mogle čuti i vidjeti - istaka je Mandić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.