OTVORILA DUŠU

Suzana Mančić otkrila da je izgubila tri sina

Najgori trenutak u životu joj je bio kada je morala potpisati osmrtnicu za mrtvorođenu bebu

L. K. P.

Mančić: Danas ponosna mama dvije kćerke

Foto: Agencije


Voditeljica Suzana Mančić(64), nekada najpoznatija loto djevojka u Jugoslaviji, danas je ponosna je mama dvije djevojčice, Teodore i Natalije, ali malo je poznato da je osamdesetih i početkom devedesetih izgubila čak tri bebe. O velikoj tuzi i boli koje i danas osjeća kao majka, progovorila je iskreno povodom dana svih majki za srbijanske medije.

Otkrila je kako su joj svi liječnici rekli da je izgubila sinove. Posljednju bebu čak je i porodila u 6. mjesecu, ali nažalost, beba nije preživjela.

- Iako su mi doktori svaki put rekli da sam nosila dječaka, ne mogu sto posto vjerovati u to da su sve bili sinovi, jer je u našoj tradiciji da želimo da imamo mušku djecu - napisala je.

Suzana je, kako kaže, oduvijek željela imati sina i nazvati ga Aleksandar, po njenom ocu. Stoga, kada je saznala da nosi djevojčicu, počela je plakati.

  • Mančić  sa kćerkama

    Mančić sa kćerkama

    Foto: Instagram


- Na prvom ultrazvuku s Teodorom, bila sam uvjerena da ponovo nosim dječaka. Kada mi je liječnik rekao da je djevojčica, rekla sam da je to nemoguće i zaplakala kao posljednja seljanka. Ali, tolika moja želja za muškim djetetom nastala je iz vrlo sebičnog razloga. Ja sam jedinica i u životu sam morala biti i muškarac i žena. Morala sam sama da osiguram i zaštitu i opravdanje, sve ono što sam idealizirala da bih bila u ulozi starijeg brata kojeg nikad nisam imala. Željela sam da ga moja kćerka ima - objasnila je voditeljica.

Ipak, najgori trenutak u životu joj je bio kada je morala potpisati osmrtnicu za mrtvorođenu bebu.

Prvu bebu izgubila je u trećem, drugu u četvrtom i treću u šestom mjesecu trudnoće.

- Liječnica mi je odmah nakon porođaja rekla: "Nemojte se nadati". Dijete nije preživjelo, nije imalo dovoljno razvijena pluća. Najstrašnije je bilo kada su mi donijeli da potpišem osmrtnicu. To je bilo surovo - zaključila je.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na