14 GODINA OD USPJEHA

Saša Mirković, producent koji je odveo Mariju Šerifović do pobjede na Eurosongu: Nisam se libio da donosim najteže odluke

Utoliko je ta pobjeda bila još svjetlija, jer trebalo je sve te prepreke zaobići ili preskočiti, poneku i srušiti, napisao je Mirković

Piše: N. Aj.

11.5.2021

Mirković i Šerifović: Pobjednički tim. Instagram

Sutra će biti 14 godina od kako je Marija Šerifović odnijela je pobjedu na Eurosongu. Ovaj veliki uspjeh na muzičkom takmičenju u Evropi značio je mnogo za susjednu Srbiju, ali i za pjevačicu.

Njen tim, na čelu s producentom i menadžerom Sašom Mirkovićem bio u u žiži interesovanja zbog pobjede.

Mirković se danas oglasio na Instagramu povodom velike godišnjice.

Sutra, 12.maja, na dan Sv. Vasilija Ostroškog, navršava se 14 godina od kada smo kao tim Srbije pobjedili na prestižnoj Evroviziji. Pjesmu koju je Marija izvela kao i cjelokupnu strategiju smišljao sam dvije godine. U tome su mi najviše pomogli samo Vladimir Graić - Graja (kompozitor) i pokojni Dragan Sakan (marketinški mag). Svi ostali su odmagali i postavljali noge kako ne bi ni otišli na Evroviziju. Utoliko je ta pobjeda bila još svjetlija, jer trebalo je sve te prepreke zaobići ili preskočiti, poneku i srušiti (naprimjer glasanje u Sava Centru na Beoviziji i još neka).

Na kraju cilj, opravdava sredstva, a pošto je cilj bio da našu zastavu Srbije postavimo na "krov" Evrope, nisam se libio da donosim i najteže odluke. Nije bilo mjesta za kalkulisanje. Danas, sa ove distance od 14 godina poslije, siguran sam da je sve bilo mudro odrađeno. Tim i izvođač koje sam odabrao bio je odličan. U ime svih građana Srbije i naše dijaspore, pobjedili smo jedini put u historiji ovog najgledanijeg šou programa na svijetu. Naravno, teže je bilo pobjediti u Beogradu na Beoviziji (strahovite mućke od stane ljudi iz RTS i tadašnjih vlastodržaca). U inat svima njima, sa dobro osmišljenom strategijom, gerila marketingom, dobrom pjesmom i izvođačem, došli smo do cilja! Sve ostalo je historija. Želim svim kolegama da u budućnosti pokušaju to da urade. Nije lako, ali je vredno i ponosno - napisao je Mirković. 

Predstavnice Srbije na ovogodišnjem Eurosongu su djevojke iz grupe "Hurricane". Imale su prvu probu u roterdamskoj areni "Ahoy" jučer, a na sajtu "wiwibloggs", dobro su ocjenjene.

Bosna i Hercegovina, kao i prethodnih godina, nema svog prestavnika na ovom prestižnom takmičenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.