ISPOVIJESTI

Princ Hari: Želim da prekinem krug bola kako bih zaštitio djecu

Ne mislim da treba da upiremo prstom u nekoga ili ga krivimo, ali kada je riječ o roditeljstvu, doživio sam neke oblike bola i patnje, rekao je Hari

Princ Hari. Agencije

Fu. M.

14.5.2021

Vojvoda od Saseksa kaže da želi da prekine krug bola i patnje zbog djece.

Princ Hari (Harry), koji će uskoro sa suprugom Megan (Meghan), poslije sina Arčija (Archie) dobiti i kćerku, kaže da ne želi da prenese njima bol vlastitih iskustava.

Dodaje da ne želi ni u koga da upire prstom.

Princ Hari i Megan Markl su se sa kraljevskih dužnosti povukli 2020. godine kada su saopćili da žele da budu finansijski nezavisni.

Dok je govorio u Armčer Ekspert podkastu, uporedio je sopstveni život sa mješavinom filma Trumanov šou i odlaskom u zoološki vrt.

- Ne mislim da treba da upiremo prstom u nekoga ili ga krivimo, ali kada je riječ  o roditeljstvu, doživio sam neke oblike bola i patnje. Zato toga što su možda moj otac ili njegovi roditelji patili, zato ću se postarati da prekinem krug bola i ne prenesem ga dalje. To je mnogo genetskog bola i patnje koji se svakako prenose, tako da mi kao roditelji treba da se potrudimo i kažemo: 'Znaš šta, to se meni desilo, ali ću naći način da se tebi to ne dogodi' - kazao je. To je teško uraditi, ali sam toga postao svjestan", dodao je.

Hari i Megan sa Arčijem. Agencije

- Nikad to nisam vidio, nisam ništa o tome znao i odjednom sam počeo da shvatam i rekao sam: 'Okej, tu je on išao u školu, to se dogodilo, to znam o njegovom životu, također znam da je to povezano s njegovim roditeljima što znači da se on prema meni ponašao kao što su i njegovi roditelji prema njemu, pa se pitam kako to mogu da promijenim za svoju djecu - kazao je.

Vojvoda je rekao da selidba njegove porodice u Sjedinjene Američke Države nije bila dio plana, ali „da je nekada potrebno donijeti odluke i staviti porodicu i psihičko zdravlje na prvo mjesto

Život u Los Anđelesu i Kaliforniji čini ga da se osjeća drugačije.

- Mogu da podignem glavu, opustim ramena, mogu da se šetam okolo slobodnije, mogu da vozim Arčija pozadi na biciklu što ranije nisam mogao - kazao je Hari.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.