LIJEPA BRINETA

Princ Čarls je prije Dajane volio ovu ženu, a ona ga je ponizila

Riječ je o devet godina mlađoj Amandi Knečbul, koja je čak bila i njegova dalja rodica

Princ Čarls i Lejdi Di. Agencije

L. K. P.

18.5.2021


Ljubavni život princa Čarlsa (Charles) uglavnom se odvijao pred očima javnosti, pa je tako njegov brak sa Lejdi Di godinama bio glavna tema svjetskih medija, a njihovi sretni, ali i dramatični i teški trenuci servirani su kao na tacni.

Jedna zanimljivost u vezi emotivnog života prestolonasljednika godinama je ostala dobro sakrivena. Čarls je prije nego što je počeo da se udvara Dajani Spenser (Diana Spencer) jednoj ženi već bio ponudio brak i bio je odbijen!

Riječ je o devet godina mlađoj Amandi Knečbul (Knatchbull), koja je čak bila i njegova dalja rodica, a monarhija je smatrala savršenom kandidatkinjom za brak. No, Amanda nije bila zainteresovana za ovaj brak.

Ova priča o ljubavnom krahu princa Čarlsa objavljena je u dokumentarnom filmu "The Royal House of Windsor" na Kanalu 4. U dokumentarcu se navodi i da je na ovoj vezi insistirao i Amandin djed Lord Mauntbaten, inače Čarlsov praujak.


-Mauntbaten je godinama tajno radio na tome da Amandu postavi za buduću kraljicu, objasnio je narator dokumentarca.

Sin kraljice Elizabete II (Elizabeth) zaprosio je svoju daleku rođaku 1977. godine tokom prazničnog putovanja na Karibe... No, iako je djelovalo da je njihovo zajedništvo suđeno, ona je rekla ne. Naime, upućeni izvori tvrde da Amanda i Čarls jesu bili veoma bliski, ali je njihov odnos bio nalik onom brata i sestre.

Nedugo nakon što je prinčev pokušaj da uplovi u bračne vode propao, počeo je da se udvara lijepoj Lejdi Dajani Spenser koju je na kraju i oženio 1981. godine.

Amanda se pak 1987. udala za novelistu Čarlsa Vinsenta Elingvorta (Charles), sa kojim je dobila troje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.