RAZGOVOR

Verena Cerovina za "Avaz": Prošla sam kroz mnogo loših stvari da bi me nečiji komentar poljuljao

Neko vrijeme nije bila u javnosti zbog porodične tragedije

Verena Cerovina: Najljepši osjećaj na svijetu je kada postaneš roditelj. Instagram

Razgovarala: Amina Zukić

19.5.2021

Pjevačica iz Sarajeva Verena Cerovina napravila je dužu pauzu.

Naime, prošle godine pjevačicina sestra je tragično stradala u saobraćajnoj nesreći pa se Verena odlučila povući na određeno vrijeme.

 - Jedan od razloga zbog kojih sam se povukla s javne scene je i pandemija koronavirusa. Mislim da je kod svih pjevača razlog isti. Da nas nije zadesila ova situacija, svakako bih se povukla zbog tragedije koja je zadesila moju porodicu - kaže Cerovina.

 

Verena Cerovina: Uskoro planiram još jedan duet. Instagram

Drugi biznis

Kaže da bi do sada objavila nekoliko pjesama da se sve to nije desilo.

- Osim u pjevačku karijeru, uložila sam novac i u drugi biznis. Ništa ne prepuštam slučaju, pa sam prije nekoliko mjeseci otvorila kozmetički salon. To je nešto što sam oduvijek željela, ali pjevanje je na prvom mjestu - ističe pjevačica.

Nakon pjesme "Nikaragva“, koja je veoma dobro prošla, izazov je raditi na sljedećoj numeri i pokušati učiniti da bude uspješnija od prethodne.

- Odskočna daska mi je bio duet koji sam radila s Foksom. Pjesma je prošla odlično, cilj mi je bio da nakon toga nastavim još bolje - kaže Verena.

Osim dueta s popularnim reperom, izdvojila je i saradnju s Fuadom Backovićem Deenom.

- Uskoro planiram još jedan duet, ali neću otkriti ko je u pitanju - govori Cerovina.

Mnogo ulaže u svoju karijeru, trudi se da spotovi budu na vrhunskom nivou i u svemu što radi nastoji da bude najbolja.

 

Popularni dvojac

Dok je bila mlađa, mislila je da će se morati preseliti da bi napravila veliku karijeru.

- Trenutno su na Balkanu najpopularniji Jala Brat i Buba Corelli, a oni su iz Bosne i Hercegovine. Dakle, nije bitno odakle ste, nego kakav je rad koji plasirate - kaže Cerovina i dodaje da njih dvojica prave muziku 21. stoljeća te da bi ona rado sarađivala s njima.

Kada se radi o karijeri, uvijek je spremna uložiti sve, ali isto tako kaže da ne bi pristala na sve da bi bila slavna. Zna šta radi i na koji način, negativni komentari je ne dotiču, najvažnije joj je mišljenje njene porodice.

- U životu sam prošla kroz mnogo loših stvari da bi me nečiji komentar poljuljao. Za sve sam se sama borila - otvoreno kaže pjevačica.

Mnogo ulaže u svoju karijeru. Instagram

Majčinstvo i ljubav

Verena ističe da, kada je u pitanju ljubav, nikad nije bila sretnija. Kaže da joj sve ide od ruke, ali da joj najviše snage daje njen sin.

- Najljepši osjećaj na svijetu je kada postaneš roditelj, taj osjećaj i ta doza nesebične ljubavi se ne mogu opisati- kaže pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.