EUROSONG

Italija, Francuska i Švicarska se bore za prvo mjesto

U finalu Eurosonga nastupili su predstavnici 26 zemalja, od kojih je šest ostvarilo direktan plasman u finale, a ostali su odabrani glasanjem

Piše: A. Č.

23.5.2021

U toku je finalna večer 65. Eurosonga.

U toku je glasanje. Hrvatska je 12 bodova dala Italiji, a Srbiji 7. Njemačka je 12 bodova dala Francuskoj. Srbija je 12 bodova dala Francuskoj, Slovenci su 12 bodova dali Italiji.

Najviše poena ima Švicarska (262), na drugom mjestu je Francuska (234), a na trećem Italija (198). Srbija trenutno ima svega 20 bodova.

U finalu Eurosonga nastupili su predstavnici 26 zemalja, od kojih je šest ostvarilo direktan plasman u finale, a ostali su odabrani glasanjem.

Kipar, Albanija, Izrael, Belgija, Rusija, Malta, Portugal, Srbija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Švicarska, Island, Španjolska, Moldavija, Njemačka, Finska, Bugarska, Litva, Ukrajina, Francuska, Azerbajdžan, Norveška, Nizozemska, Italija, Švedska i San Marino večeras će pokušati doći do pobjede na Eurosongu.

Večer je započela predstavljanjem svih izvođača na pozornici tijekom čega su voditelji zapjevali pjesmu "Venus" nizozemskog benda Shocking Blue, a sve je popraćeno i plesnim performansom. 

Posljednja država koja se predstavlja u finalu ovogodišnjeg Eurosonga je San Marino. Senhit pjeva pjesmu Adrenalina. Eurosong na YouTubeu gleda više od 700 tisuća ljudi.

U dramatičnom glasanju publike, situacija se mijenja iz trenutka u trenutak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.