NJENA NAJVEĆA LJUBAV

Josipa Lisac ispričala kako se vozala barkom sa nikad prežaljenim Karlom Metikošem

Karlo Metikoš bio je i njen mentor, poslovni saradnik i najveća ljubav

Piše: N. Aj.

24.5.2021

Josipa Lisac i Karlo Metikoš: Doživotna ljubav. Arhiv

U decembru ove godine bit će tačno tri decenije od kako je preminuo legendarni muzičar Karlo Metikoš.

Njegov odlazak bio je i veliki udarac za njegovu najveću ljubav, divu Josipu Lisac, koja sve ove godine čuva svoju ljubav te ga se često javno prisjeti.

U njegovu čast Josipa Lisac svake godine priređuje koncerte kojima održava interes za njihovu muzičku, ali i ljubavnu priču koja traje i danas.

Na Instagramu je objavila video u kojem prepričava nezaboravne trenutke iz Istre s Karlom.

U videu snimljenom s pogledom na Limski kanal, ova jedinstvena umjetnica u ležernom, sportskom izdanju bez trunke šminke na licu na sebi svojstven, osebujan način s puno sjete, ali i veselja opisuje svoja sjećanja.

- Ovo je Limski kanal, tu smo dolazili sedamdesetih, sjećam se dobro. Karlo bi iznajmio barku. Ponekad nas je bilo dvoje, samo nas dvoje, ponekad i u društvu. I onda bismo mi plutali, Karlo bi se nauživao svog tog putovanja, a glavni cilj nam je bio doći u restoran na kamenice. Prva runda je bila 100 komada, 50 meni, 50 njemu i bili smo sretni. Ja bih se malo uplašila kad bi se zaljuljao brod. Sjećam se da je jednom napravio nekakvu stolicu da se osjećam sigurnije, a ono ostalo i preostalo, to neću reći - ispričala je Lisac.

Ona važi za pravu muzičku divu koja je svoju karijeru davno izgradila i utvrdila. Držala se uvijek onog "drugačijeg", bila odana sebi.

Karlo Metikoš bio je i njen mentor, poslovni saradnik i najveća ljubav. Bili su u vezi  dvadeset godina, sve do njegove iznenadne smrti 10. decembra 1991. godine.

Ona i za ovu godinu najavljuje posebne projekte kojima će se obilježiti 30. godišnjica smrti njenog životnog partnera.

- Bit će sigurno posebno i lijepo. Imam naravno ideje koje su se svidjele mojim saradnicima i sve ćemo ih realizirati do 10. decembra na samu godišnjicu - poručila je Josipa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.