VOLI STARIJE

Novi seks-simbol otkrio kakve žene ga privlače

Mama je bitna figura u njegovu životu i njoj je posvetio i jednu od svojih brojnih tetovaža

A. F.

Damiano David

Foto: AGENCIJE


Karizmom neukrotivog rock-dečka Damiano David uspio je očarati žene širom svijeta, a ta slika neprilagođenog i divljeg daleko je od one stvarne, koju ovaj 22-godišnjak pokazuje kada se isključe kamere i kada se svijetla na pozornici priguše.

Frontmen benda Måneskin, koji je nakon 30 godina vratio Eurosong u Italiju, ne živi baš prema postulatima rocka i zato ga je jako naljutilo kada su mediji nakon finala počeli prenositi informaciju da je šmrkao kokain, a kao dokaz priložili video i fotografije na kojima Damiano zapravo skuplja staklo s poda. Da dokaže da je čist, Damiano se dobrovoljno podvrgnuo i testu na droge, koji je bio negativan, a uz pomoć interneta i nekih starih intervjua koje je dao za talijanske medije pokazalo se kako pjevač često ističe da ga droga nikada nije zanimala i da muzici  i bendu pristupa iznimno odgovorno. 

– Kreativnost dolazi od zdravog i čistog uma. Mozak je stroj koji mora imati svoje zupčanike na mjestu, a droga je samo jedna golema prljavština – rekao je Damiano u intervjuu za Vogue Italia nakon cijelog skandala vezanog za kokain. Poručio je kako ne žele da ih njihova publika gleda kroz stereotipnu prizmu rock-zvijezda koje se opijaju i drogiraju, jer, kaže Damiano, oni žele mladima poslati drukčiju poruku.

– Poruka koju želimo širiti svojom muzikom je uzdizanje čovjeka kroz vlastitu slobodu. Svako se može opijati i drogirati, ali to nije kul. Pravimo put i hodamo stazom na koju stavljamo svoje srce i dušu i izbjegavamo sve što nas sputava – govori David. Kada je njegov bend nakon uspjeha na “X Factoru” počeo uživati u slavi, Damiano je donio odluku da neće u javnosti puno otkrivati o svom privatnom životu jer, kako je sam rekao, ne želi da ga se pamti po fotografijama na kojima je u društvu lijepih žena, nego po dobroj muzici. Te odluke pridržava se i danas i o njemu znamo tek da je odrastao u Rimu, da mu je majka bila stjuardesa i da ima brata. U jednom intervjuu otkrio je da su ga roditelji uvijek poticali da slijedi svoj poziv.

– Na početku su bili malo zabrinuti jer se znalo dogoditi i da tri noći zaredom imamo koncerte, pitali su se kako ću uspjeti u tome, ali kad su vidjeli da zaradom od nastupa pokrivamo troškove snimanja novih pjesama, bili su sretni što sam krenuo za onim što strastveno volim i što me oduvijek zanimalo – rekao je David u jednom intervjuu. Mama je bitna figura u njegovu životu i njoj je posvetio i jednu od svojih brojnih tetovaža. Najveća njegova tetovaža ima natpis “Il ballo della vita”, što u prijevodu znači ples života.

Muzikom se intenzivno počeo baviti u srednjoj školi, a kako su mu tada izgledali dani, opisao je u jednom intervjuu.

 – Tokom srednjoškolskog razdoblja moj uobičajeni dan izgledao je tako da sam u školi bio od 8 do 14 sati, vratio bih se kući na ručak i od 15 do 22 sata slijedile su probe s bendom. Tako je bilo svaki dan i nikakva prehlada ili nešto slično nije me moglo spriječiti da odem na probu – rekao je Damiano.

Disciplini su ga naučili treninzi košarke na koju je išao tokom tinejdžerskih dana i te discipline pokušava se držati i u muzici. 

– Na sceni je u redu ludirati se, ali izvan scene, u normalnom životu, morate biti skromni s ljudima s kojima radite. U bendu se pridržavamo vrlo strogih pravila. Kada smo na turneji, u redu je da se zabavljamo, ali moramo održavati visoku razinu na sceni , moramo biti lucidni i svježi da bismo tehnički sve odradili kako treba – objašnjava Damiano svoju posvećenost i disciplinu. Kada je s bendom osvojio drugo mjesto u talijanskoj verziji “X Factora”, odustao je od fakulteta i odlučio se koncentrirati samo na muziku, a s većim brojem nastupa rasla je i vojska njegovih obožavateljica, koje mu redovito bacaju grudnjake na koncertima i spremne su na sve kako bi ga upoznale, dodirnule i fotografirale se s njim. Izazvao je puno suza diljem Italije, a kasnije i diljem Evrope kada je prije nekoliko dana otkrio da je već četiri godine u vezi s influencericom i manekenkom  Džulijom (Giulijom) Soleri.

Džulija ga je tokom Eurosonga bodrila iz Italije i pozvala je svoje pratitelje da glasaju za njenog  dečka te je objavila nekoliko videa u kojima je pokazala kako napeto prati njihov nastup u finalu u Roterdamu.

– Nemam prototip žene koja mi se sviđa, svaku ženu smatram lijepom. Volim vrlo mršave djevojke s malim grudima, ali volim i djevojke s izraženim oblinama i velikim grudima. Volim žensko tijelo sa svime na svom mjestu i bez pretjerivanja. Volim lijepe djevojke, sve ih volim – izjavio je nedavno i otkrio kako je prvo seksualno iskustvo imao s 13-14 godina s djevojkom koja je bila starija od njega i priznao je da su ga uvijek privlačile starije djevojke, a i njegova sadašnja partnerica tri je godine starija od njega. Neko vrijeme nagađalo se i da je u vezi s basisticom i osnivačicom benda, ali oboje su to demantovali i objasnili kako ih veže samo prijateljstvo.

Uspjeh na Eurosongu sigurno će mu pomoći da s bendom ostvari san o međunarodnoj karijeri

– Želimo biti glas svoje generacije i dokazati svima da nismo lijeni i neodgovorni kako su nas često znali prikazivati. Želimo nastupati na velikim pozornicama i svjetskim festivalima. Imamo sreću što se naš trud isplatio i što možemo svijetu pokazati svoj talent, što svojim primjerom možemo ohrabriti druge da se bave onim što vole te im poručiti da nikad ne odustaju – zaključio je Damiano, koji pozornost privlači i zanimljivom odjećom. Ne libi se odjenuti bilo što u čemu će dobro izgledati, a brojne obožavateljice složne su u tome da doista ne postoji odjeća u kojoj on ne izgleda odlično. Zbog modnog stila su se pojavile i spekulacije kako je Damiano homoseksualac, no njega takve priče nimalo nisu uznemirile.

Više o temi Damiano David

AKTIVAN NA INSTAGRAMU
Brat pobjednika Eurosonga je njegova kopija
NA VRH

Podijeli članak na