SVESTRANI MUZIČAR

Aca Lukas za "Avaz": Došao sam u stadij da mogu napraviti nešto samo za sebe

Na albumu „Uspavanka za ozbiljne bebe“ ima pjesama koje su po 30 godina stare

Piše: N. Ajnadžić

27.5.2021

Lukas: Dolazim u Sarajevo. Instagram

Pjevač Aca Lukas, pravog imena Aleksandar Vuksanović, zasukao je rukave i za kratko vrijeme snimio kompletan album „Uspavanka za ozbiljne bebe“.

Numere su u Acinom stilu, a, osim toga, Lukas uveliko radi i na snimanju filma i serije o njemu.

Moj život

Produkciju potpisuje beogradska kuća „Hype“, a, kako nam je ranije otkriveno, serija će se zvati „Kafana na Balkanu“, prema jednoj od Lukasovih najpopularnijih pjesama. Imat će deset epizoda, a i pjevač će se pojavljivati u seriji.

I Lukas je izjavio da je jedan od rijetkih živućih umjetnika o kojem se snimaju serija i film. A na naše pitanje upravo o tome, srdačno se nasmijao.

- Rade se film, serija i knjiga o meni. Knjiga je završena. Radimo sada film i seriju. Vidjet ćemo sada hoće li prvo pustiti film pa onda seriju, ali, u svakom slučaju, bit će interesantno - rekao je Lukas za „Dnevni avaz“.

Naglašava da to neće biti priča u smislu - kada i gdje je Aca Lukas rođen.

Lukas: Razriješen hiperprodukcije. Instagram

- Pa nisam ja Nikola Tesla. To će, ipak, više biti interesantna serija, nevezano za mene i moje ime. Bit će to serija koja nije baš toliko u vezi s mojim životom. Nekome sada to možda zvuči dosadno, znam da bi to voljeli gledati fanovi. Ali mi pravimo seriju koja će biti interesantna za širu publiku - rekao je Lukas.

Pjevač, nekadašnji roker, nije poznat po otvorenosti s medijima i čestom davanju izjava. Međutim, za „Avaz“ je potvrdio da će se neke scene snimati u Sarajevu.

- Doći ćemo svakako u Sarajevo. A dolazim ja i prije toga, povod je privatan - kroz smijeh je rekao Lukas.

O tom potom

Osvrnuo se i na album „Uspavanka za ozbiljne bebe“, ističući da je prezadovoljan.

- To je prvi album koji sam radio baš za svoju dušu. Ne kažem da su ovi ostali drugačiji, ali ovaj je bio razriješen hiperprodukcije i baš je rađen za nas nekoliko koji to zaista vole. Ima tu i pjesama koje su stare po 30 godina, a koje nisu stigle do sada da budu objavljene, to su naše pjesme. Mislim da sam došao u taj stadij da mogu da napravim nešto samo za sebe. Pa ko voli da sluša, neka sluša - istakao je Lukas.

Na naše pitanje kome je posvećen album, odnosno ko su te „ozbiljne bebe“, Lukas kroz smijeh kratko odgovara:

- O tom potom.

Mlađi i stariji

Scenarij za „Kafanu na Balkanu“ radio je Vanja Bulović, a pojavljivat će se i Lukas iz mlađih, kao i starijih dana.

Planirano je da u film o pjevaču stanu samo najzanimljiviji segmenti njegovog lika i djela, dok će u seriji biti prikazani njegovo odrastanje, put kojim je išao, bavljenje rokenrolom u grupi „Viktorija“, nastupi na splavovima 90-ih...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.