O ISTINITOM DOGAĐAJU

Poslušajte novu pjesmu Dine Merlina "Jedan dan, jedna noć"

Ovo je priča o ljubavi koja nikad ne prestaje, napisao je

Dino Merlin. Promo

Piše: A. K.

28.5.2021

Dino Merlin je izbacio svoj novi, treći, singl pod nazivom "Jedan dan, jedna noć", koji će se naći na dugoočekivanom albumu ovog umjetnika, dvanaestom po redu.

Najava novog albuma je počela singlom "Mi", a zatim je objavljen duet sa slovenačkom pjevačicom Senidah. Ove dvije pjesme, zajedno, imaju 30 miliona pregleda. 

- Dragi prijatelji, donosim vam novu pjesmu - pjesmu koja ima posebno mjesto u mom srcu, baš kao i istinit događaj koji me inspirisao da je napišem. Ovo je priča o ljubavi koja nikad ne prestaje. Ostajem optimističan i nadam se da ćemo nakon vremena koje je iza nas, a i dalje tu, biti bolji jedni prema drugima, i da ćemo nastaviti dalje, čuvajući one kosmičke silnice koje nas sve povezuju ispod ovog zajedničkog neba - riječi su kojima je u Viber zajednici najavio izlazak nove pjesme.


Nova pjesma i spot. Promo

Dino Merlin novim je singlom Jedan dan, jedna noć poslao u eter poruku o kratkotrajnosti života, upozoravajući slušatelje da, kako kaže, „nisu ljudi kornjače da mogu vjekovima živjeti“. Jedan dan, jedna noć u laganom nas ritmu uvodi u tajne ljubavi i života, potragom za onim trenutkom nježnosti koji će ostati zapamćen u vječnosti vremena. 

Poznati kantautor ovim singlom nastavlja svoj uspješan put stvaranja glazbe koju jednako voli i mlađa i starija publika. Njegov izričaj prelazi granice i dopire do obožavatelja na ovim prostorima lakoćom koja prije svega proizlazi iz univerzalnosti tekstova njegovih pjesama, ali i iz dubokog glazbenog iskustva, obogaćenog suvremenim elementima. Spomenuti singl nastavlja tu praksu, a već nakon prvog slušanja možemo zaključiti da ćemo ga slušati danima i noćima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.