NOVI DETALJI

Otkrivaju Gejtsovi saradnici: Na posao bi došao u mercedesu pa u išao poršeu do ljubavnica

Uposlenici njegove kompanije su morali potpisati i ugovore o tajnosti

Bil Gejts. Agencije

A. K.

8.6.2021

Bil Gejts (Bill Gates) na posao bi dolazio u Mercedesu, a zatim odlazio u smeđe-zlatnom poršeu koji bi mu dovezao asistent, tvrde njegovi saradnici koji smatraju da je to bila taktika za susrete sa drugim ženama dok je bio u braku.

- Pretpostavljali smo da to radi kad se ide naći s drugim ženama - rekao je jedan zaposlenik Majkrosofta (Microsoft) za Vanity Fair, koji je dodao da je znao da često ide na neke sastanke koji nisu bili navedeni u njegovom kalendaru.

Inače, Gejts je poznat kao strastveni kolekcionar automobila s posebnom strašću za poršee.

Uposlenici njegove kompanije su morali potpisati i ugovore o tajnosti prema kojima im je zabranjeno govoriti o Gejtsovom načinu upravljanja kompanijom.


Udvarao se ženama na poslu?

Dva su izvora rekla časopisu i da je neko iz Melindinog kruga sarađivao s privatnim istražiocem što je na kraju i dovelo do podnošenja zahtjeva za razvod. Otkrića privatnog istražioca, prema pisanju Vanity Faira, bit će uključena i u brakorazvodnu parnicu.

Gejtsovi portparoli odbacili su te navode. 

- Ni Melinda, ni niko od njoj bliskih ljudi nisu unajmili privatnog istražioca - stoji u saopćenju.

U maju je The New York Times izvijestio da se Gejts često udvarao ženama koje su radile za njega dok je bio predsjednik Majkrosofta. Jednoj je navodno poslao e-mail s pozivom na večeru, dok je drugu na susret navodno pozvao dok su bili zajedno na službenom putu.

Nekoliko sadašnjih i bivših zaposlenika za Times su tad otkrili kako su ti incidenti doveli do stvaranja neugodnog radnog okruženja, a Gejtsov lični život postao je meta tračeva među zaposlenima.


Razvod nakon 27 godina braka

Godine 2019. upravni odbor Majkrosofta otvorio je istragu o njegovom ponašanju, a Gejts je istupio iz odbora sljedeće godine, nakon što je firma unajmila advokatsko društvo da ispita navode.

Portparolka je tad rekla da njegova "odluka o odlasku iz upravnog odbora" nema nikakve veze s tom aferom, a sam Gejts opisao je kao "nepromišljenu i dio prošlosti".

Jedan bivši radnik nazvao ga je "neumoljivim" i "snishodljivim".

- Postavio bi vam pitanje, a kad biste odgovorili, pogledao bi vas i rekao: 'To NIJE pravi odgovor - opisao je iskustvo rada s Gejtsom

Bil i Melinda Gejts objavili su da se razvode početkom maja.

- Tokom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerovatne djece i izgradili temelj koji djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti u paru u sljedećoj fazi našeg života - napisali su u saopćenju.

U braku su bili 27 godina. Upoznali su krajem osamdesetih kada se Melinda pridružila Bilovoj firmi Majkrosoft, a vjenčali su se 1994. godine. Zajedno imaju troje djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.